Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Un veteran al Marinei americane s-a reunit după șapte decenii cu prima sa dragoste din timpul Războiului din Coreea
Articole online

Un veteran al Marinei americane s-a reunit după șapte decenii cu prima sa dragoste din timpul Războiului din Coreea

foto

Un veteran al Marinei americane s-a reunit după șapte decenii cu prima sa dragoste din timpul Războiului din Coreea

În 1953, Duane Mann și Peggy Yamaguchi au început să își planifice viața împreună, înainte ca sfârșitul Războiului din Coreea să îi despartă. Timp de aproape 70 de ani, veteranul Marinei americane Duane Mann a trăit cu mare durere. În calitate de tânăr ofițer staționat în Japonia, acesta avusese o relație cu o femeie pe nume Peggy Yamaguchi, cu care intenționa să se căsătorească.

Chiar dacă a ajuns la vârsta de 91 de ani, Mann a fost hotărât să își revadă marea dragoste. Astfel, prin intermediul unei postări din data de 1 mai de pe Facebook, Mann a cerut ajutorul în găsirea lui Yamaguchi. Postând o fotografie pe care o făcuse cândva cu Yamaguchi, Mann a scris: „Voi încerca încă o dată să o găsesc pe această japoneză sau pe unul dintre membrii familiei sale”.

„Peggy și cu mine am început să dansăm într-o seară. Dansam foarte frumos împreună și toată lumea ne privea. Nu a durat mult timp ca amândoi să ne îndrăgostim, mai puțin de 6 luni,” a declarat acesta pentru The Washington Post.

Îndrăgostiții au decis să se căsătorească, iar în scurt timp, Yamaguchi a rămas însărcinată. Dar înainte ca ei să se poată căsători, Războiul din Coreea s-a încheiat – iar Marina l-a trimis pe Mann înapoi în Statele Unite.

„Am asigurat-o să nu-și facă griji, deoarece economisisem mai mult decât suficienți bani pentru a putea să o aduc în Statele Unite.”

Lucrurile nu aveau să meargă așa cum plănuia Mann

Când Mann s-a întors acasă, în Pisgah, Iowa, a descoperit că nu mai avea bani. Mann își lăsase contul bancar pe numele tatălui său în cazul în care ar fi fost ucis în misiune, iar tatăl său cheltuise până la ultimul bănuț.

„Dacă aș fi știut că nu mai aveam niciun ban, nu m-aș fi dus niciodată acasă”.

Mann i-a scris lui Yamaguchi și i-a explicat situația. Și-a găsit un loc de muncă și a început să lucreze în construcții pentru a-și reface economiile. Dar apoi scrisorile de la Yamaguchi au încetat – până când Mann a primit una de la ea în care i se spunea că a pierdut copilul lor și s-a căsătorit cu altcineva.

„Atunci am aflat că mama mea a ars toate scrisorile lui Peggy pentru că nu voia să mă căsătoresc cu o japoneză”, a scris Mann pe Facebook.

Mama sa spera că se va căsători cu cineva din biserica lor locală. Ulterior, s-a căsătorit la rândul lui de două ori și a avut șase copii. Dar nu a uitat niciodată de femeia de care se îndrăgostise în Japonia.

Postarea lui Mann a devenit rapid virală, a fost preluată de postul de știri KETV din Omaha și, în cele din urmă, a ajuns chiar la știri în Japonia.

„A început să mă bântuie din ce în ce mai mult de-a lungul anilor”, a declarat el pentru KETV, plângând: „Am lăsat-o acolo, însărcinată”.

Salvarea lui a venit de la o tânără din Vancouver pe nume Theresa Wong, care lucrează ca cercetător pentru History Channel. Aceasta a început să o caute pe Peggy Yamaguchi pe internet – și a descoperit că locuiește în Escanaba, Michigan, la doar 14 ore de mers cu mașina peste râul Mississippi de casa lui Mann din Iowa.

„Îmi amintesc de el”, a spus Peggy Yamaguchi, acum Yamaguchi Sedenquist. Așa cum i-a spus lui Mann, ea se căsătorise cu altcineva în 1955 și avusese trei fii cu el. Dar nu-l uitase pe elegantul ei iubit american. De fapt, îi dăduse fiului ei cel mare numele mijlociu „Duane”.

Cele două familii au aranjat o întâlnire și, la aproape 70 de ani de la despărțirea lor plină de lacrimi, Duane Mann și Peggy Yamaguchi Sedenquist s-au reîntâlnit. S-au îmbrățișat și și-au amintit despre dansul din Japonia. Iar Yamaguchi i-a promis lui Mann că nu s-a simțit abandonată de el.

„Sunt împăcat cu asta acum”, a declarat el pentru Washington Post.

Registration

Aici iti poti reseta parola