Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Un oficial ucrainean spune că rușii ar trebui „să învețe să înoate”, după ce Ucraina a doborât un pod fluvial cheie cu rachete de fabricație americană
Articole online

Un oficial ucrainean spune că rușii ar trebui „să învețe să înoate”, după ce Ucraina a doborât un pod fluvial cheie cu rachete de fabricație americană

război

Un oficial ucrainean spune că rușii ar trebui „să învețe să înoate”, după ce Ucraina a doborât un pod fluvial cheie cu rachete de fabricație americană

El a adăugat că trupele rusești „ar trebui să părăsească Khersonul cât mai este posibil”. S-ar putea să nu mai existe un al treilea avertisment”.

Oficialii locali susținuți de Moscova – instalați de Rusia după ce aceasta a capturat orașul Kherson din sudul țării în primele zile ale războiului – au declarat că Ucraina a folosit un sistem de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) de fabricație americană pentru a lovi podul marți, a relatat Associated Press.

„Loviturile reușite cu rachete asupra podurilor peste râul Dnipro de către #UAarmy creează o dilemă imposibilă pentru ocupanții ruși din #Kherson: să se retragă sau să fie anihilați de #UAarmy. Alegerea este a lor”, a scris miercuri pe Twitter Ministerul Apărării din Ucraina.

Lovitura are loc în timp ce trupele ucrainene continuă să avanseze spre Kherson și să lanseze contraatacuri asupra forțelor rusești – eforturi alimentate de puternicele HIMARS din livrările recente de arme. Sistemele de rachete cu rază lungă de acțiune s-au dovedit a fi un factor semnificativ în capacitatea Ucrainei de a contracara forțele rusești din estul regiunii Donbas.

Forțele rusești au folosit podul Antonivskyi – la est de centrul orașului Kherson – ca o modalitate de aprovizionare a trupelor sale din sudul ocupat al Ucrainei, a relatat AP.

Serviciile secrete britanice au declarat la sfârșitul săptămânii trecute că au observat lupte grele în timp ce Ucraina se îndrepta spre Kherson și au avertizat că liniile de aprovizionare rusești deveneau „din ce în ce mai expuse riscului”, deoarece Ucraina a vizat podul în atacuri anterioare.

Dacă forțele rusești vor fi izolate în Kherson, fără o cale de a traversa râul Dnipro, „ar fi un regres militar și politic semnificativ” pentru forțele președintelui Vladimir Putin, au declarat serviciile secrete britanice.

Registration

Aici iti poti reseta parola