Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Un distrugător al Marinei scufundat de 2 atacuri kamikaze japoneze în cel de-al Doilea Război Mondial a fost descoperit în adâncurile Pacificului
Articole online

Un distrugător al Marinei scufundat de 2 atacuri kamikaze japoneze în cel de-al Doilea Război Mondial a fost descoperit în adâncurile Pacificului

navă

Un distrugător al Marinei scufundat de 2 atacuri kamikaze japoneze în cel de-al Doilea Război Mondial a fost descoperit în adâncurile Pacificului

Locația exactă a navei U.S.S. Mannert L. Abele a fost necunoscută până când Lost 52 Project – o organizație arheologică dedicată găsirii navelor și submarinelor Marinei care s-au scufundat în cel de-al Doilea Război Mondial – a descoperit Abele în luna decembrie a anului trecut, a declarat săptămâna aceasta grupul pentru The New York Times.

Comandamentul pentru Istorie și Patrimoniu Naval al Marinei SUA a confirmat descoperirea luna trecută.

Fotografii oficiale ale Marinei împărtășite cu Insider arată nava de război veche de zeci de ani în timp ce se scufunda în Pacific după ce a fost lovită de două avioane kamikaze japoneze care au declanșat explozii duble.

USS Mannert L. Abele s-a scufundat în bătălia de la Okinawa în 1945

Bătălia de la Okinawa a fost cea mai mare bătălie din cadrul Campaniei din Pacific, a declarat Tim Taylor de la Lost 52 Project pentru The Times.

Lupta a fost ultima bătălie majoră din cel de-al Doilea Război Mondial și printre cele mai ucigătoare. SUA au suferit peste 49.000 de pierderi, dintre care 12.500 de morți, iar japonezii au pierdut aproximativ 110.00 de soldați în această luptă sângeroasă, potrivit History.com.

La 1 aprilie 1945, zeci de mii de militari și pușcași marini au atacat insula japoneză Okinawa într-un ultim efort de a se îndrepta spre continent.

Preluarea controlului asupra bazelor aeriene din Okinawa a fost un pas esențial pentru invadarea Japoniei și, deși Aliații s-au dovedit în cele din urmă victorioși, acest lucru a avut un cost ridicat.

Abele a dus o luptă lungă și grea înainte de a ceda în adâncurile Pacificului

Micul vas a fost una dintre cele câteva flote de război care au înconjurat insula Okinawa în primăvara anului 1945. Abele servea ca navă radar avansată înainte de invazie, folosindu-și tehnologia pentru a urmări avioanele japoneze care se apropiau.

Cu toate acestea, nava era deosebit de sensibilă la atacurile kamikaze, pe care japonezii le desfășurau din ce în ce mai des ca misiuni sinucigașe în apropierea Okinawa. Pe parcursul mai multor zile, nava a respins numeroase atacuri japoneze.

Dar când două avioane japoneze s-au prăbușit direct în partea de tribord a Abele, declanșând două explozii duble, nava s-a scufundat pe fundul oceanului, la aproape 1.500 de metri adâncime, potrivit The Times. Optzeci și patru de soldați de la bordul Abele au fost uciși.

navă

Abele a fost scufundat de o invenție japoneză Ohka

Ohka era o nouă bombă creată de japonezi, care putea zbura prin aer cu o viteză de 600 de mile pe oră.

Scufundarea vasului Abele a marcat una dintre primele utilizări cu succes ale acestui tip specific de bombă pilotată „Ohka” împotriva unei nave americane.

Istoria navală descrie arma ca fiind o „bombă zburătoare mortală cu rachete” din arsenalul japonez, care a fost concepută pentru a provoca distrugeri maxime asupra marinei aliate.

Bombele erau mici și erau lansate de obicei de sub avioanele de atac terestru, ceea ce le făcea greu de doborât din cauza vitezei lor mari.

Abele a fost numit după locotenent-comandorul Mannert L. Abele.

Nava de război a fost pusă în funcțiune în onoarea locotenent-comandorului Mannert L. Abele în 1944.

Abele a comandat U.S.S. Grunion, o altă navă a Marinei care a fost pierdută pe mare în timpul războiului.

Marina i-a acordat postum Crucea Marinei pentru activitatea sa de scufundare a trei nave japoneze într-o singură zi în timpul războiului.

Nava scufundată va rămâne acolo unde se află, în adâncurile oceanului.

Abele și alte nave scufundate ca aceasta sunt considerate morminte active ale celor care au pierit în război.

Ca atare, Marina nu va muta sau deranja nava nou-descoperită, potrivit The Times.

Registration

Aici iti poti reseta parola