Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Ucraina este pregătită să lanseze o contraofensivă, afirmă un oficial de rang înalt
Articole online

Ucraina este pregătită să lanseze o contraofensivă, afirmă un oficial de rang înalt

război

Ucraina este pregătită să lanseze o contraofensivă, afirmă un oficial de rang înalt

Postul de televiziune a relatat că Oleksiy Danilov nu a vrut să numească o dată, dar a spus că asaltul pentru a recuceri teritoriul de la forțele de ocupație ale președintelui Vladimir Putin ar putea începe „mâine, poimâine sau peste o săptămână”.

El a declarat că administrația de la Kiev nu are „dreptul să greșească” în privința acestei decizii, deoarece este o „oportunitate istorică” pe care „nu o putem pierde”.

În calitate de secretar al Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Danilov se află în centrul cabinetului de război de facto al președintelui Volodimir Zelenski.

De asemenea, Danilov a declarat pentru BBC că este „absolut calm” în legătură cu faptul că Rusia a început să desfășoare arme nucleare în Belarus, spunând:

„Pentru noi, nu este un fel de știre”.

Zelenski atacă Iranul și îi acuză că susțin Rusia în războiul de agresiune

Sâmbătă, Teheranul l-a acuzat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski de propagandă anti-iraniană în apelul său pentru ca Iranul să oprească furnizarea de drone către Rusia, spunând că aceste comentarii ale sale au fost concepute pentru a atrage mai multe arme și ajutor financiar din partea Occidentului.

Zelenski a cerut miercuri, într-un discurs video, iranienilor să oprească alunecarea lor în „partea întunecată a istoriei” prin furnizarea de drone Moscovei.

Inițial, Iranul a negat furnizarea de drone Shahed către Rusia, dar ulterior a declarat că a furnizat un număr mic de drone înainte de începerea conflictului. Ucraina spune că dronele au jucat un rol major în atacurile Rusiei asupra orașelor și infrastructurii.

„Repetarea de către președintele ucrainean a afirmațiilor iluzorii împotriva Republicii Islamice Iran este în conformitate cu propaganda și războiul mediatic anti-iranian care vizează atragerea a cât mai multe arme și ajutoare financiare din partea țărilor occidentale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanaani, într-o declarație preluată de mass-media iraniană.

Ucraina, a spus Kanaani, a refuzat să permită o anchetă independentă cu privire la aceste afirmații.

Registration

Aici iti poti reseta parola