Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Volodimir Zelenski: Ucraina nu acceptă compromisuri în drumul său spre aderarea la NATO
Articole online

Volodimir Zelenski: Ucraina nu acceptă compromisuri în drumul său spre aderarea la NATO

zelenski

Volodimir Zelenski: Ucraina nu acceptă compromisuri în drumul său spre aderarea la NATO

„Ucraina este o țară caldă, prietenoasă, dar în acest război, este intransigentă, în sensul că nu vom renunța la pământul nostru, la libertate, la copiii noștri și nu vom renunța la independența noastră”, a afirmat Zelenski.

Liderul ucrainean a menționat că Ucraina este la fel de intransigentă și în privința prieteniei și consideră că Polonia îi este un adevărat prieten – nu doar un aliat, ci un prieten pentru totdeauna. Zelenski a subliniat că președintele polonez Andrzej Duda a fost la fel de intransigent atunci când a susținut Ucraina pe drumul său către UE. Președintele ucrainean a remarcat de asemenea că Ucraina a primit candidatura datorită multor parteneri, dar în primul rând datorită Poloniei, fără să facă referire și la ajutorul oferit de România încă de la începutul războiului:

„Aș dori de asemenea să spun și să transmit tuturor partenerilor noștri, care caută în mod constant compromisuri pentru Ucraina pe calea către NATO, că Ucraina va fi fără de compromis și în această problemă, și sunt recunoscător că Polonia este alături de noi”, a adăugat Zelenski.

Miniștrii de Externe ai Alianței Atlantice promit un plan multianual pentru a continua sprijinirea militară a Kievului atât timp cât este nevoie.

„NATO și Ucraina au nevoie una de cealaltă. Nu există o soluție strategică mai bună pentru a garanta securitatea în zona euro-atlantică decât intrarea Ucrainei în Alianță”.

Ministrul de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a profitat de aderarea oficială de marți a Finlandei, cea de-a treizeci și una țară care a devenit membră a Alianței, pentru a face presiuni asupra membrilor NATO pentru încorporarea Ucrainei în Alianța Atlantică.

„Pentru ca să existe progrese în acest sens, primul lucru este să ne asigurăm că Ucraina prevalează ca națiune suverană și independentă. De aceea, aliații oferă un nivel de sprijin fără precedent și vor continua să facă acest lucru”, a subliniat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, după ședința Comisiei NATO-Ucraina care a avut loc pentru prima dată în cinci ani după ani de blocaj din partea Ungariei

Registration

Aici iti poti reseta parola