Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Suferința prin care a trecut Elizabeth Blackwell ca să transforme domeniul medical
Articole online

Suferința prin care a trecut Elizabeth Blackwell ca să transforme domeniul medical

Prima femeie medic

Inițial, Elizabeth a urât ideea de a studia medicina, deoarece bolile o făceau să se simtă inconfortabil. Mai degrabă, prefera metafizica și istoria. După ce și-a pierdut un prieten apropiat din cauza cancerului, Elizabeth a început să se pregătească pentru a deveni medic, cu toate că, la acea dată, nu existau femei în domeniul medical.

După ce a aplicat la peste 20 de colegii medicale, unde a fost respinsă, Geneva Medical College din New York a decis să-i ofere o șansă. Înainte de a fi acceptată, colegiul a cerut studenților să voteze dacă vor să accepte o femeie printre ei.

În 1847 a reușit să fie admisă în colegiu, însă prejudecățile nu au întârziat să apară, colegii ei refuzând să participe la cursurile despre sistemul de reproducere masculin. Pe de altă parte, revistele medicale menționau constant prezența ei în colegiul medical, fiind considerată un experiment care trebuie observat.

Doi ani mai târziu, Elizabeth a devenit prima femeie care a primit o diplomă de doctor din partea unui colegiu american. După ce a absolvit, colegiul și-a închis porțile pentru femei. După ce a absolvit, Elizabeth a plecat la Paris pentru a-și continua studiile postuniversitare, unde și-a început rezidențiatul într-o maternitate. Tratând un bebeluș care avea o infecție la ochi, Elizabeth s-a pricopsit cu infecția acestuia, lucru care a dus la orbirea ochiului stâng. Acest eveniment a făcut-o să renunțe la visul ei de a deveni chirurg.

Refuzând să fie afectată de situația ei medicală, Elizabeth s-a întors la New York în 1851, unde și-a deschis un cabinet medical, deoarece toate celelalte la care aplicase o respinseseră. În 1857 își deschide o clinică la New York pentru femei și copii săraci, devenind prima instituție care avea personal feminin, oferind medicilor o pregătire medicală adecvată.

Dezvoltarea domeniului medical

O altă problemă cu care Elizabeth s-a confruntat au fost pacienții, care nu doreau să fie tratați de o femeie. Cu toate acestea, nu a renunțat, devenind cea care a contribuit la educația mai multor medici de sex feminin din America.

În 1868, Elizabeth a înființat Colegiul Medical pentru Femei din New York, standardul educațional al colegiului depășind celelalte școli existente la acea vreme. Ulterior, a lăsat-p pe sora ei să se ocupe de colegiu și a plecat în Anglia, unde și-a deschis un cabinet privat.

Restul vieții și l-a trăit în Anglia, devenind lector în probleme medicale. Elizabeth a contribuit la organizarea National Health Society, ulterior devenind profesor de ginecologie la London School of Medicine for Women.

Elizabeth a murit în 1910 în Hastings, Anglia, în urma unui accident vascular cerebral care i-a paralizat jumătate din corp. În 2013, Universitatea din Bristol a lansat Institutul Elizabeth Blackwell pentru Cercetări în Sănătate, în onoarea eforturilor sale de îmbunătățire a sănătății publice.

Registration

Aici iti poti reseta parola