Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > SUA vinde Taiwanului un sistem de căutare și urmărire de 500 de milioane de dolari pentru avioanele sale de luptă F-16
Articole online

SUA vinde Taiwanului un sistem de căutare și urmărire de 500 de milioane de dolari pentru avioanele sale de luptă F-16

avioane

SUA vinde Taiwanului un sistem de căutare și urmărire de 500 de milioane de dolari pentru avioanele sale de luptă F-16

Pentagonul a informat Congresul cu privire la vânzarea unui sistem de căutare și urmărire în infraroșu a avioanelor F-16 către Taiwan, în urma aprobării acordate miercuri de Departamentul de Stat al SUA. Este al 11-lea contract de armament între cele două țări de când Joe Biden a devenit președinte în 2021, potrivit Insider

Ministerul taiwanez al Afacerilor Externe a confirmat că SUA a fost de acord cu un acord privind sistemul de urmărire, despre care a spus că îl va ajuta să apere strâmtoarea Taiwan. China consideră Taiwanul ca făcând parte din teritoriul său.

„În fața expansiunii militare și a provocărilor continue ale Chinei, Taiwanul va face tot ce îi stă în putință pentru a-și spori capacitățile de autoapărare pentru a proteja viețile, proprietățile și modul de viață liber și democratic al poporului său”, a afirmat guvernul taiwanez într-o declarație.

Ministerul Apărării din această țară a declarat că intenționează să utilizeze sistemele de urmărire pe avioanele sale de luptă F-16 pentru a le ajuta să detecteze mai bine țintele cu rază lungă de acțiune.

Cu toate acestea, într-o declarație pentru Reuters, Pentagonul a declarat că acordul „nu va modifica echilibrul militar de bază din regiune”.

Acordul este al treilea din acest an între SUA și Taiwan, după un acord de 619 milioane de dolari pentru vânzarea de rachete antiaeriene și aer-sol în luna martie.

Cu toate acestea, Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că se așteaptă ca vânzarea să „intre în vigoare în termen de o lună”.

Taiwanul a convertit 141 de avioane F-16A/B în tipul F-16V și a comandat 66 de noi F-16V, care dispun de sisteme avansate, arme și radare pentru a face față mai bine forțelor aeriene chineze, inclusiv împotriva avioanelor sale de luptă invizibile J-20.

Registration

Aici iti poti reseta parola