Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > SUA se pregătește pentru o invazie a Chinei în Taiwan: „Încercăm să prevenim al treilea război mondial!”
Articole online

SUA se pregătește pentru o invazie a Chinei în Taiwan: „Încercăm să prevenim al treilea război mondial!”

forțele speciale

SUA se pregătește pentru o invazie a Chinei în Taiwan: „Încercăm să prevenim al treilea război mondial!”

Exercițiul a combinat unele dintre tacticile și armele emblematice care au fost folosite în timpul Războiului global împotriva terorismului cu alte instrumente care reflectă o schimbare totală pentru comandament, în timp ce se pregătește pentru un potențial conflict împotriva unor rivali militari importanți.

Antrenamentul a făcut parte din exercițiul anual de capabilități al USASOC, sau CAPEX, iar misiunea pe care au jucat-o a fost o inserție în Taiwan pentru a se apăra de o invazie chineză.

A fost prima utilizare a unui scenariu Taiwan pentru exercițiu, cu o machetă concretă menită să reprezinte această țară. Așadar, în loc să plutească la 8.000 de mile distanță, în Marea Chinei de Sud, unde se află de fapt insula, Chinooks din cadrul Regimentului 160 de Aviație pentru Operațiuni Speciale a aterizat pe Poligonul 68 de la Fort Bragg.

„Republica [Populară Chineză], în conformitate cu strategia noastră națională de apărare, este adevărata noastră provocare”, a declarat generalul-locotenent Jonathan P. Braga, comandantul general al USASOC, într-un discurs înaintea exercițiului.

„În cele din urmă, ceea ce încercăm să facem este să prevenim al treilea război mondial”, a spus el. „Aceasta este sarcina noastră”.

Cresc tensiunile între China și SUA

Exercițiul are loc în contextul în care planificatorii apărării americane își concentrează atenția asupra descurajării influenței Chinei în Indo-Pacific și în întreaga lume, parte a escaladării ostilităților care au făcut titluri de presă atunci când baloane spion chinezești au pătruns în spațiul aerian al SUA și drone chinezești au înconjurat insula Taiwan, de exemplu.

În timp ce „ultima garanție” rămâne capacitatea nucleară a Americii, potrivit Strategiei naționale de apărare a Pentagonului, liderii USASOC consideră că misiunea lor este să demonstreze că sunt pregătiți și pentru un conflict convențional, dacă acesta apare.

Organizația nu a ezitat în a numi China și armata sa, Armata Populară de Eliberare, sau APL, totuși, ca forță de opoziție în timpul exercițiului, o mișcare neobișnuit de directă, având în vedere ezitarea armatei de a sugera în mod deschis un conflict.

„Voi primi un briefing de la șeful meu care ne dă sarcina de a desfășura o operațiune de contracarare a APL pe insula Taiwan”, a anunțat un ofițer din Beretele Verzi în fața unei mulțimi de peste 100 de membri ai publicului, dintre care majoritatea proveneau din organizații non-profit sau de caritate care sprijină comunitatea operațiunilor speciale, înainte de un atac demonstrat.

Soldații care au participat la exercițiu au cerut ca Military.com să nu le folosească numele pentru a le proteja identitatea înaintea unor potențiale desfășurări viitoare.

Unii civili chiar au participat la exercițiu, acționând ca forțe partenere în timp ce soldații echipați ai Forțelor Speciale le explicau un atac în echipă, de exemplu, în care trupele pe jos se apropie de un inamic.

Dar înainte de a dărâma uși pentru a întâmpina ipoteticele avansuri escaladate ale Armatei Populare de Eliberare fantomatice, soldații participanți la exercițiu și-au descris munca ca fiind perfecționarea fundamentelor războiului.

„Trebuie să fim mult mai pregătiți și să fim mai buni la lucrurile de bază”, a declarat pentru Military.com un subofițer superior de la Afaceri Civile. De asemenea, soldatul a părăsit Ucraina la începutul anului 2022, după ce i-a antrenat pe ucraineni.

„Este vorba doar de a consolida elementele de bază și apoi de a le pune într-o perspectivă diferită, aplicându-le într-un mod diferit”, au spus ei, referindu-se în mod specific la modul în care dirijarea persoanelor strămutate după o criză a fost un element de bază al meseriei lor de la Războiul Global împotriva Terorii, dar și înainte.

Registration

Aici iti poti reseta parola