Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > SUA trimit încă 40 de ambarcațiuni pentru a se alătura „marinei fluviale” în creștere a Ucrainei
Articole online

SUA trimit încă 40 de ambarcațiuni pentru a se alătura „marinei fluviale” în creștere a Ucrainei

nave

SUA trimit încă 40 de ambarcațiuni pentru a se alătura „marinei fluviale” în creștere a Ucrainei

Pachetul de asistență nu a detaliat tipul de bărci fluviale care vor fi trimise, dar șase din lotul anterior au fost fabricate de Metal Shark, cu sediul în Louisiana. Se pare că acestea operează acum în Marea Neagră, după cum relatează Insider

În cadrul pachetului anunțat vinerea trecută vor fi trimise, de asemenea, 45 de tancuri T-72B recondiționate/modernizate pentru a ajuta Ucraina.

„40 Defiant”, cu o lungime de 12,2 metri – construite de Metal Shark în Franklin, Louisiana, și cunoscute sub numele de 40 PB – au fost selectate de Marina SUA în 2017 pentru a înlocui ambarcațiunile existente ale Forței Riverane de Coastă (CRF).

Ambarcațiunile sunt propulsate de două motoare diesel Cummins QSB 6.7, care acționează două jeturi de apă duble, ceea ce le permite să atingă viteze de până la 40 de noduri. Ambarcațiunile pot prezenta o stabilitate dinamică importantă în întreaga gamă de medii de operare. Partea din aluminiu sudat al ambarcațiunilor este echipat cu protecție balistică pentru a crește capacitatea de supraviețuire în luptă.

Potrivit Metal Shark, „40 Defiant a fost proiectat pentru a avea o capacitate de proiecție a puterii mult peste cea a unei ambarcațiuni tradiționale de protecție a forței. Prin urmare, nava se mândrește cu o gamă superlativă de capabilități. Protecția balistică disponibilă permite navei să susțină schimburi de focuri prelungite, permițând echipajelor să răspundă cu o forță copleșitoare la amenințări asimetrice, rămânând în același timp în siguranță și protejate de focul ostil.”

În serviciul US Navy, 40 PB poate fi echipat cu stații de armament operate de la distanță, în timp ce Naval News a raportat că în serviciul ucrainean ar putea folosi arme operate de echipaj – inclusiv două mitraliere grele M2 de calibru .50 Browning, un lansator automat de grenade Mk.19 și o mitralieră medie M240 de 7,56 mm. Fiecare dintre aceste arme ar putea fi schimbate rapid cu alte sisteme montate pe piedestal.

Chiar dacă Rusia are o flotă mult mai capabilă din punct de vedere tehnic care operează acum în regiune, forțele ucrainene au reușit să împiedice Flota Moscovei din Marea Neagră să opereze în apele litorale prin amenințarea rachetelor anti-navă și a dronelor.

În aprilie, armata ucraineană a reușit să folosească cu succes o pereche de rachete anti-navă Neptun pentru a nava amiral a Flotei din Marea Neagră, RTS Moskva (121)

Luna trecută, navele rusești care operează în apropierea peninsulei Crimeea au fost, de asemenea, atacate de drone de suprafață și aeriene fără pilot, ceea ce a dus la avarierea fregatei cu rachete ghidate RTS Admiral Makarov împreună cu o altă navă.

Cu toate acestea, chiar vinerea trecută, o dronă rusă – despre care se crede că ar fi o muniție Lancet – ar fi lovit și avariat o navă de patrulare ucraineană Gyruza-M. Locația exactă a incidentului nu a fost precizată inițial, dar se crede că acesta a avut loc în râul Nipru.

Deși capacitățile navale ale Ucrainei sunt în continuare depășite cu mult de cele ale Rusiei, trebuie remarcat faptul că Moscova este, în esență, incapabilă să întărească Flota Mării Negre în afară de ceea ce poate veni din Marea Caspică sau poate opera pe râurile rusești.

Turcia a închis Dardanelele și Bosforul pentru navele de război, iar acest lucru a limitat capacitatea Rusiei de a vedea navele care operează în Marea Mediterană și se întorc în Marea Neagră.

Registration

Aici iti poti reseta parola