Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Semne rele pentru dolar. Israelul începe să caute altă monedă de rezervă
Caleidoscop

Semne rele pentru dolar. Israelul începe să caute altă monedă de rezervă

Israelul nu mai contează doar pe dolar și euro

Începând cu acest an, mixul valutar se va extinde de la trioul dolarul american, euro și lira sterlină pentru a include dolarii canadieni și australieni, precum și yenul și yuanul chinezesc. E o schimbare majoră în „liniile și filozofia de investiții ale Băncii Israelului”, a declarat viceguvernatorul Andrew Abir într-un interviu.

În urma discuțiilor purtate de comitetul monetar anul trecut, lira și yenul vor reprezenta 5%, iar monedele Canadei și Australiei vor avea fiecare 3,5%. Conform noii abordări, proporția yuanului este stabilită la 2% pentru 2022, potrivit raportului anual al băncii centrale israeliene publicat la sfârșitul lunii trecute.

Euro și dolarul rămân cele mai importante valute

 

Pentru a face față schimbărilor, ponderea euro va scădea la 20% – cea mai scăzută de cel puțin un deceniu – de la puțin peste 30%, în timp ce dolarul va reprezenta 61%, în scădere de la 66,5%. Ponderea lirei, prin contrast, se va dubla până aproape la 5%, revenind la un nivel văzut ultima dată în 2011.

Creșterea „dramatică” a rezervelor valutare ale Israelului a determinat banca centrală să-și prelungească orizontul investițional, a spus Abir. „Ne uităm la necesitatea de a câștiga o rentabilitate din rezerve care să acopere costurile gestionării.”
5.000. Folosiți săgețile pentru a traduce mai mult. Cu alte cuvinte, Israelul își reduce expunerea la dolar și la euro pentru a se orienta spre yuanul chinezesc, scrie site-ul zerohedge.com.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola