Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Șeful Pentagonului aprobă planul de tratare a soldaților ucraineni răniți la un spital militar american din Germania
Articole online

Șeful Pentagonului aprobă planul de tratare a soldaților ucraineni răniți la un spital militar american din Germania

soldați

Șeful Pentagonului aprobă planul de tratare a soldaților ucraineni răniți la un spital militar american din Germania

La 26 mai, Austin a aprobat verbal tratamentul soldaților ucraineni la Centrul medical regional Landstuhl din vestul Germaniei, a relatat CNN, citând o notă a Pentagonului.

Șeful apărării a oficializat apoi decizia într-un memoriu pe 29 iunie. Publicația a adăugat că aprobarea permite ca până la 18 soldați ucraineni să fie tratați în același timp.

Memorandumul marchează prima dată când trupelor rănite din Ucraina li se oferă tratament într-un spital militar american, de la începutul războiului din februarie. 

Un oficial american anonim a declarat că niciun soldat ucrainean nu a fost tratat încă la Centrul medical regional Landstuhl, potrivit unui raport Reuters publicat marți seara.

Centrul este cel mai mare spital militar american din afara SUA și este situat în apropierea bazei aeriene Ramstein.

Între timp, mai mulți soldați ucraineni au primit deja tratament la spitale civile din SUA. O înregistrare video postată marți de Anton Geraschenko, consilier al ministrului ucrainean de interne, arată soldați care testează picioarele protetice cu care au fost echipați la o unitate medicală din Chicago.

Registration

Aici iti poti reseta parola