Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Președintele Germaniei are o conexiune strânsă cu Rusia lui Putin. Ambasadorul Ucrainei acuză
Articole online

Președintele Germaniei are o conexiune strânsă cu Rusia lui Putin. Ambasadorul Ucrainei acuză

Rețeaua de contacte a președintelui

 

Ucrainenii sunt foarte supărați pe germani că încearcă să-și salveze relațiile cu Rusia.
Ambasadorul ucrainean în Germania este sigur că președintele german Frank-Walter  este strâns legat de Rusia și are o galerie întreagă „de contacte” cu Moscova. Într-un interviu acordat corespondenților ziarului german Tagesspiegel, Melnik a declarat că Germania este prea interesată de relațiile bune cu Rusia, deoarece depinde de gazul, petrolul și cărbunele care vin din această țară. Președintele german Frank-Walter Steinmeier a primit un perdaf separat din partea diplomatului ucrainean.

„Pentru Steinmeier, relațiile cu Rusia au fost și rămân ceva fundamental, chiar sacru, indiferent de ce s-ar întâmpla”, spune ambasadorul.

Ambasadorul Ucrainei dă nume grele

Potrivit lui Melnik, președintele german, care a condus anterior Biroul Cancelarului Federal și Ministerul German de Externe, a creat o întreagă „rețea de contacte” cu Kremlinul, care implică mulți oameni care acum joacă un rol major în coaliția aflată la putere. Este vorba de consilierul pentru politică externă al cancelarului Jens Plötner și secretarul de stat al Ministerului de Externe Andreas Michaelis , precum și mulți alții, a precizat diplomatul.

Andrei Melnik este sigur că nici decizia lui Putin de a inmvada Rusia „nu joacă un rol important” în atitudinea lui Steinmeier față de Rusia, scrie Pravda.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola