Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Secretul întunecat al „Castelului Lunii”, dezvăluit de arheologi. O întreagă națiune e în stare de șoc
Istoria universală

Secretul întunecat al „Castelului Lunii”, dezvăluit de arheologi. O întreagă națiune e în stare de șoc

În ceea ce-i privește, coreenii din sud își venerează strămoșii și consideră orice insultă la adresa acestora drept un afront personal.

Descoperirile arheologice care au șocat întreaga națiune

Arhelogii au descoperit în „Castelul Lunii” din Gyeongju rămășițele unui bărbat și ale unei femei, După ce au studiat foarte atent toate detaliile, specialiștii au ajuns la concluzia că sacrificiile umane erau o practică obișnuită în statul Sillaîn secolul al V-lea.
Această ipoteză înfricoșătoare a fost confirmată după ce arheologii au găsit osemintele unei noi vicrime- o tânără de vreo 20 de ani- la jumătate de metru deasupra locului unde erau îngropate primele victime.

Potrivit unui raport al Institutului Național pentru Patrimoniu Cultural Gyeongju, corpurile celor trei nu aveau semne de luptă. Din câte se pare, toate victimele aparțineau clasei de jos. Singura diferență era de vârstă, în timp ce tânăra avea în jur de 20 de ani când a fost sacrificată, femeia și bărbatul erau trecuți de 50 de ani.

„Practica sacrificiilor uman în statul Silla nu poate fi negată”, afirmă Choi Byung Hon, profesor emerit de arheologie la Universitatea Sungsil.

La ce serveau sacrificiile umane? 

Rămășițele tuturor celor trei victime au fost descoperite în stratul de jos al zidului vestic al „Castelului Lunii”, chiar în fața locului în care trebuia să fie poarta vestică.

„După finalizarea fundației și trecerea la următoarea etapă, era necesar să se întărească terenul pentru stabilitatea construcției. În acest proces, se pare că oamenii din statul Silla au efectuat rituri de sacrificiu, sacrificând nu numai animale, dar și oameni „, susține Choi.
E vorba așadar de un ritual care românilor le amintește de Meșterul Manole.
„Înregistrările istorice indică faptul că astfel de ritualuri au fost efectuate înainte ca poarta să fie ridicată sau chiar înainte ca cea mai importantă parte a procesului de construcție să înceapă”, susține și Lee Sung Joo de la Universitatea Națională Gyeongbuk, scrie pravda.ru.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola