A urmat liceul DeWitt Clinton din Bronx, unde a fost prieten cu viitorul scriitor de benzi desenate Will Eisner.
După absolvire, şi-a schimbat în mod legal numele în Robert Kane şi s-a înscris pentru a studia arta la „Cooper Union for the Advancement of Science and Art”, un colegiu privat, situat în Cooper Square, la graniţa cartierului East Village din Manhattan.
Şi-a început cariera de ilustrator de benzi desenate în anii ’30, lucrând pentru Studioul new-yorkez „Eisner-Iger”.
Aici i-a desenat pe Pluto, Hiriam Hick, Bobby şi mulţi alţi eroi de benzi desenate.
Printre lucrările sale s-a numărat şi filmul pentru animale „Peter Pupp”, publicat în Wags, revistă de benzi desenate din Marea Britanie şi reeditat ulterior în benzile desenate Jumbo din „Fiction House”, notează batman.fandom.com.
Povestea lui Batman
Din 1938, a început să lucreze pentru DC Comics, unde, din colaborarea cu textierul Bill Finger, în 1939, s-au născut benzile desenate cu Batman.
Ulterior, Bob Kane a declarat că a folosit ca sursă de inspiraţie pentru personajul său benzile desenate cu Dick Tracy, create de Chester Gould, şi desenele lui Leonardo Da Vinci.
Batman a apărut pentru prima dată în revista „Detective Comics”. Kane a ilustrat poveştile cu Batman până la mijlocul anilor ’40 şi, după această perioadă, deşi semnătura sa apare pe copertă până în 1964, desenele au fost efectuate de alţi artişti: Stan Kaye, Sheldon Moldoff, Jack Burnley, Carmine Infantino, Jerry Robinson.
Povestea lui Batman îl are ca erou pe Bruce Wayne, care, deghizat, îi prinde pe cei ce încălcau legea şi îi aduce în faţa justiţiei, încercând astfel să răzbune asasinarea părinţilor săi.
Acţiunea se desfăşoară în oraşul Gotham, iar Batman este cunoscut şi sub denumirea de „Cavalerul întunericului”.
Bob Kane a murit pe 3 noiembrie 1998.
Sursa: Agerpres