Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Misterul din spatele dispariției lui Leonardo da Vinci. De ce s-a ascuns timp de doi ani
Articole online

Misterul din spatele dispariției lui Leonardo da Vinci. De ce s-a ascuns timp de doi ani

Homosexualitatea, un lucru comun în Florența

Atunci când vine vorba despre carieră, istoricii tind să își îndrepte atenția înspre operele de artă pe care Leonardo da Vinci le-a creat sau către lucrurile pe care le-a scris, pentru a plasa în timp progresul muncii sale, de la perioada în care a fost ucenic și până la moartea sa.

Cu toate acestea, la începutul carierei sale, Leonardo da Vinci a luat o decizie șocantă pentru mulți. Acesta a considerat că trebuie să-și ia doi ani liberi, timp în care a dispărut total până când a preluat o comisie în 1478.

Motivele care au stat în spatele acestei acțiuni au avut legătură cu o problemă juridică, în care chiar dacă a fost achitat de acuzațiile aduse împotriva sa, pictorul a decis să plece din oraș și să petreacă câțiva ani departe de lumea care îl cunoștea.

În anii 1470 în Florența eram obișnuit ca bărbații să întrețină relații sexuale cu băieți mai tineri, de multe ori fiind vorba chiar și de copii. Într-adevăr, acest lucru era atât de obișnuit încât germanii au folosit cuvântul „Florenzer” pentru a descrie o relație între două persoane de același sex.

Leonardo da Vinci părăsește Florența

Leonardo da Vinci a avut și el o astfel de plăcere privind relațiile amoroase cu alți bărbați, declarând deschis că este gay într-un moment în care ar fi putut fi condamnat la moarte. În acest context, autoritățile din Florența au fost puse în fața unei situații în care homosexualitatea era prezentă vizibil, motiv pentru care au încercat să o împiedice.

La un moment dat, Leonardo da Vinci a fost prin și acuzat împreună cu alți trei bărbați de relații sexuale cu o prostituată, fiind vorba despre sodomie. A fost achitat, ajungând ca în cele din urmă să se fi aflat că acest caz a fost o hărțuire provocată de un artist rival. Cu toate acestea, Leonardo da Vinci a hotărât să părăsească Florența, revenind de abia în 1478 pentru a prelua o comisie la o capelă florentină.  

Registration

Aici iti poti reseta parola