Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Rușii s-au întâlnit cu soldații armatei americane la o expoziție de arme din Abu Dhabi
Articole online

Rușii s-au întâlnit cu soldații armatei americane la o expoziție de arme din Abu Dhabi

sua

Rușii s-au întâlnit cu soldații armatei americane la o expoziție de arme din Abu Dhabi

Soldații armatei americane și contractorii ruși de armament au avut standuri la Naval Defence & Security Exposition, un loc în care țările își prezintă armamentul și alte sisteme de luptă, la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, în această săptămână, și au fost despărțiți de doar câțiva metri, a relatat Breaking Defense de la eveniment.

La un moment dat, rușii ar fi venit la standul SUA, unde un soldat a declarat pentru Breaking Defense că atmosfera a fost prietenoasă și a existat chiar un schimb generos de replici. Cel puțin unul dintre ruși a luat chiar și un Javelin, un sistem de rachete antitanc pe care armata americană l-a trimis în Ucraina și care a fost folosit pentru a distruge tancurile rusești.

Nici Comandamentul Central al SUA, nici armata americană nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii ale Insider.

Javelinul FGM-148 Javelin furnizat de SUA, o armă portabilă lansată de pe umăr, a fost considerat pe scară largă un simbol al rezistenței ucrainene în primele zile ale invaziei pe scară largă a Rusiei din februarie și martie 2022. Utilizează un sistem de ghidare în infraroșu pentru a urmări emisia de lumină a unei ținte și livrează un focos antitanc puternic exploziv.

Experții militari au declarat anterior pentru Insider că Javelin a fost un instrument crucial care a permis forțelor ucrainene să se apere împotriva unui atac de tancuri și blindate grele rusești și este una dintre cele câteva arme notabile care au ajutat Kievul să țină la distanță trupele Moscovei.

arme

Deși interacțiunea dintre ruși și soldații armatei americane poate părea neobișnuită, având în vedere că Javelin și alte arme americane, cum ar fi sistemul de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS), sunt folosite pentru a ataca trupele rusești, incidentul de la expoziție nu este unul izolat – implicarea prietenoasă pe fondul tensiunilor s-a mai întâmplat și înainte.

Trupele americane și rusești s-au intersectat în octombrie anul trecut în Siria, unde și-au dat mâna, au făcut schimb de embleme și chiar au pozat împreună. SUA și Rusia au susținut părți diferite în războiul civil brutal care durează de 12 ani și, în timp ce schimbul din toamna trecută a fost unul amical, alte schimburi între forțele americane și rusești din Siria au fost mai puțin prietenoase, cum ar fi atunci când soldații ruși au scos de pe drum trupele americane, provocând răniri.

rusia

Registration

Aici iti poti reseta parola