Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Raport: Serviciile secrete americane consideră că Ucraina nu va reuși să ajungă la Melitopol
Articole online

Raport: Serviciile secrete americane consideră că Ucraina nu va reuși să ajungă la Melitopol

contraofensiva

Raport: Serviciile secrete americane consideră că Ucraina nu va reuși să ajungă la Melitopol

Evaluarea, potrivit ziarului, se bazează pe pregătirile masive de apărare ale Rusiei, care implică sute de kilometri de câmpuri minate și rețele de tranșee pentru a contracara progresele Ucrainei, potrivit și informațiilor preluate de Insider

Republicanii și democrații au fost informați cu privire la conținutul evaluării, ceea ce a provocat recriminări atât din partea celor care au criticat amploarea sprijinului militar american, cât și a celor care au cerut mai mult, potrivit ziarului.

Patrick Bury, profesor senior de securitate la Universitatea Bath din Marea Britanie, a declarat pentru Insider că evaluarea raportată este una pe care o împărtășește.

O breșă, chiar dacă cu tactici schimbate, nu este exclusă, a spus Bury. „Dar cu cât rămânem mai mult timp în acest gen de lucruri, șansele unei lovituri de knock-out devin tot mai îndepărtate”.

„Asta nu înseamnă că nu vor ajunge undeva, dar, evident, timpul trece”, a adăugat el. „Și în ce moment devine clar că nu funcționează?”.

Melitopol a fost unul dintre primele orașe care au căzut sub controlul rusesc în timpul invaziei pe scară largă care a început în februarie 2022, iar acum este un obiectiv cheie în contraofensivă.

Orașul se află aproape în centrul unei întinderi largi de teren din sudul Ucrainei ocupate, mare parte din acesta fiind mărginit de Marea Azov la sud și de râul Dnipro la nord.

Melitopol este, de asemenea, locul de întâlnire pentru o rețea de drumuri și linii de cale ferată capturate, prin care Rusia transportă trupe și provizii către liniile de front din Crimeea, care la rândul său este conectată la Rusia prin podul Kerch.

Recucerirea Crimeei este un obiectiv principal în contraofensiva Ucrainei, peninsula aflându-se sub ocupație rusă din 2014

Însă o analiză a Wall Street Journal de la începutul lunii august a cartografiat o serie densă și suprapusă de fortificații rusești între Nipru și Melitopol și care mărginesc ruta principală către oraș dinspre nord. Trupele ucrainene încearcă să treacă prin aceste linii mortale din orașul Robotyne, la 80 de kilometri spre nord.

Densitatea câmpurilor minate rusești a fost descrisă ca fiind „incredibilă” de către oficialul ucrainean din domeniul apărării Oleksiy Danilov, care a declarat într-un discurs televizat că au fost amplasate până la cinci mine pe metru pătrat de-a lungul liniei frontului de 600 de mile.

Situația a determinat o schimbare de tactică din partea Ucrainei încă de la începutul contraofensivei, în urma căreia a pierdut inițial echipamente cheie furnizate de Occident, inclusiv tancuri de luptă și o proporție considerabilă de vehicule de luptă pentru infanterie Bradley trimise de SUA.

Ucraina a trecut la bombardarea liniilor rusești cu focuri de artilerie, înainte de a încerca cu greu să avanseze cu infanterie și geniști. Abordarea urmărește, în parte, să păstreze vehiculele grele, dar s-a dovedit mult mai lentă decât sperau Ucraina și aliații săi.

Registration

Aici iti poti reseta parola