Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Romanii își aduceau animale de companie de peste mări și țări și le înmormântau ca pe bebeluși. Descoperire de senzație
Articole online

Romanii își aduceau animale de companie de peste mări și țări și le înmormântau ca pe bebeluși. Descoperire de senzație

Mulți oameni au pasiune pentru animalele de companie exotice; pentru unii, șerpii au o atracție ciudată, pentru alții, felinele mari, cum ar fi tigrii sau gheparzii.

Multe dintre schelete sunt în mod clar cele ale maimuțelor foarte tinere.

Echipa de cercetători a sugerat, de asemenea, că unele dintre exemplare au fost luate de la mamele lor prea devreme și, prin urmare, nu au fost înțărcate și, prin urmare, nu au fost suficient de puternice pentru a suporta o călătorie atât de lungă la Berenice.

Potrivit Martei Osypinska, zooarheolog la Academia Poloneză de Științe din Poznan, călătoria ar fi durat săptămâni, o perioadă lungă pentru animalele ținute în cuști, traversând Oceanul Indian și Marea Roșie.

Ea spune: „Aceasta este o descoperire unică. Până acum, nimeni nu a găsit maimuțe indiene în siturile de arheologie din Africa”.

Deși echipele au săpat în site de mai bine de un deceniu, nimeni nu a anticipat găsirea unor rămășițe neobișnuite; majoritatea au presupus că scheletele maimuțelor aparțin unor specii originare din Africa.

Ideea că romanii doreau aceste animale exotice ca animale de companie și erau dispuși să fie transportate cu cheltuieli mari pe două oceane, a venit ca o surpriză, a spus Osypinska.

Din păcate, este o dovadă suplimentară că omul a luat animale din habitatele lor naturale pentru a le păstra ca animale de companie de nenumărate secole.

 

Sursa: thevintagenews.com

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola