Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Romanii își aduceau animale de companie de peste mări și țări și le înmormântau ca pe bebeluși. Descoperire de senzație
Articole online

Romanii își aduceau animale de companie de peste mări și țări și le înmormântau ca pe bebeluși. Descoperire de senzație

Mulți oameni au pasiune pentru animalele de companie exotice; pentru unii, șerpii au o atracție ciudată, pentru alții, felinele mari, cum ar fi tigrii sau gheparzii.

În consecință, există o piață neagră înfloritoare, deși ilegală, cu animale sălbatice, iar unii cumpărători plătesc de bunăvoie sume enorme pentru a deține o maimuță sau o feline mare.

Asta are de-a face cu imaginea, de multe ori, sau cu o încercare de a-și etala bogăția prin achiziționarea a ceva ce majoritatea oamenilor nu ar putea deține, chiar dacă este rău pentru animalele implicate și este extrem de scump să le cumpere și să le întrețină.

Este o pasiune care există de secole, deși la un moment dat nu era ilegală. Și adesea, când un animal de companie exotic a murit, acesta a fost tratat cu o dragoste și respect imens atunci când a fost îngropat.

Arheologii polonezi au descoperit recent această practică într-un cimitir de animale de companie din Africa, o descoperire care este prima de acest gen.

Sute de rămășițe de animale au fost descoperite la Berenice, cândva un avanpost al Imperiului Roman. Scheletele datează de două mii de ani, spun arheologii, din secolele I și II d.Hr.

Deși majoritatea rămășițelor aparțin pisicilor, câinilor și chiar unui șoim, au fost găsite 16 rămășițe de maimuță, în special macaco rhesus.

Maimuțele au fost îngropate ca „niște bebeluși adormiți”, se arată într-un către media de la sfârșitul lunii august.

Arheologii, de la Centrul de Arheologie Mediteraneană al Universității din Varșovia, excavează situl împreună cu o echipă de experți din America. Au săpat la Berenice din 2008.

Ceremonialul de înmormântare a animalelor seamănă mai degrabă cu cartea „Pet Sematery” (sic) a romancierului Stephen King, dar fără finalul înfricoșător.

În acei ani, Berenice era populată de mulți cetățeni romani bogați care își doreau adesea animale de companie exotice din India.

India a fost, desigur, o bogată sursă comercială și a oferit romanilor condimente, țesături și alte bunuri. Dar aducerea maimuțelor rhesus într-o țară îndepărtată din Africa nu a fost la fel de simplă ca transportul lăzilor de condimente și multe au murit pe drum.

Unele, însă, au făcut călătoria cu succes doar pentru a muri la scurt timp după ce au sosit. Arheologii din echipă speculează că orice, de la dieta incorectă la un mediu inospitalier, ar fi putut contribui la dispariția timpurie a animalelor.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola