Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Rescrierea istoriei prin dărâmarea statuilor: Ce decizie au luat Statele Unite
Articole online

Rescrierea istoriei prin dărâmarea statuilor: Ce decizie au luat Statele Unite

Legea care susține patrimoniul cultural

Decizia unanimă păstrează Legea patrimoniului statului, care a împiedicat colegiile și guvernele locale să dea jos statuile soldaților sau segregaționiștilor războiului civil. Legislația din 2000 a protejat monumentele și numele străzilor din Carolina de Sud, chiar dacă alte monumente din America de Sud au fost răsturnate după protestele de anul trecut.

Curtea a decis că este necesară permisiunea adunării generale înainte de scoaterea statuilor din proprietatea statului. Cu toate acestea, a considerat „neconstituțională” o prevedere a legislației care impunea o majoritate de două treimi pentru orice modificare. Cei care și-au dorit să protejeze statuile personalităților care au susținut sclavia au considerat această decizie o adevărată victorie.

Unul dintre cei care au dat în judecată statul pentru evenimentul în care nouă membri ai bisericii au fost uciși într-un masacru rasist la o biserică din Charleston a fost Jennifer Pinckney. „Acum se aude vocea majorității despre ce statui și nume reflectă cel mai bine valorile și moștenirea noastră”, a spus avocatul acesteia. „Drumul către justiție este unul lung. Decizia de astăzi ne duce mai departe în călătoria noastră. ”

Harvey Peeler, președintele senatului din Carolina de Sud și susținător al legii, a declarat: „Protecția asupra tuturor monumentelor și statuilor statului nostru au fost guvernate constituțional și vor rămâne în vigoare”. Legea patrimoniului protejează monumentele ridicate în urma războaielor. De asemenea, sunt incluse monumente care cinstesc afro-americanii și nativii americani, precum și o atracție pentru „orice personaj istoric sau eveniment istoric”.

Monument dedicat sclavilor

În Richmond, Virginia, săptămâna aceasta, un monument al generalului Robert E. Lee, care comanda armata, a fost înlocuit de monumentul emancipării și libertății, o sculptură din bronz care comemora abolirea sclaviei. Ralph Northam, guvernatorul Virginiei, a anunțat la zece zile după ce George Floyd a fost ucid de un ofițer de poliție din Minneapolis că va înlătura acea statuie.

Noul monument este format din două statui de bronz, un bărbat și o femeie care au un bebeluș, fiind recent eliberați din sclavie. Pe soclu sunt gravate numele și poveștile mai multor cetățeni din Virginia care au contribuit la lupta pentru emancipare, inclusiv Nat Turner, un predicator care a condus o rebeliune a sclavilor în 1831.

Registration

Aici iti poti reseta parola