Evenimentul Istoric > Articole online > Regina Maria ajută, în 1934, la traducerea unei cărţi pentru cultul Baha’i, al cărei susţinător era
Articole online

Regina Maria ajută, în 1934, la traducerea unei cărţi pentru cultul Baha’i, al cărei susţinător era

Cartea, o dezvăluire a credinței Baha’i, a fost tradusă în limba română pentru prima data în 1934, cu ajutorul Reginei Maria a României, unul dintre cei mai mari susținători ai credintei Baha’i la nivel mondial.

Credința Baha’i a fost cunoscută în România încă din ianuarie 1926, când jurnalista americană Martha L. Root, susținătoare a credintei, a vizitat Bucureștiul.

În timpul vizitei, jurnalista a avut la 30 ianuarie prima sa întrevedere cu Regina Maria a României, aceasta contribuind decisiv la răspândirea credinței în lume.

Cartea

Regina Maria, care a citit cartea într-o singură noapte, a scris asociațiilor de presă din America de Nord recomandând cititorilor cartea „Baha’u’llah și Era Nouă”, notează bookaholic.ro.

Înainte de a o cunoaște pe misionară, Regina Maria știa despre existența acestei religii. Înainte de a fi primită de Regină, M. Root i-a trimis acesteia o fotografie cu Abdu`l-Bahá și cartea dr.-lui J. Esslemont, „Baha’u’llah and the New Era”.

În revista Bahá`í, „Star of the West”, din iunie 1926, editată la Washington, M. Root a descris prima întâlnire pe care a avut-o cu Regina Maria.

Maria Alexandra Victoria, Prințesa de Edinburgh, nepoata a Reginei Victoria a Angliei și a Țarului Alexandru al II-lea al Rusiei, a devenit la 17 ani consoarta Prințului moștenitor Ferdinand al României și apoi în 1914 Regina Maria a României.

Regina

Regina Maria a părut să înţeleagă responsabilitatea monarhilor şi conducătorilor lumii şi şi-a asumat-o din toată inima, încă de când a sosit în ţara ei adoptivă, notează reginamaria.ro

Ea a ajuns să cunoască poporul României, cultura sa, obiceiurile sale, regiunile sale rurale şi, mai presus de toate, aspiraţiile sale, care au devenit şi ale ei. 

În timpul Primului Război Mondial ea a dedicat cu generozitate timp şi energie din plin, bolnavilor şi muribunzilor. 

După război ea s-a alăturat oamenilor de stat români de pe o poziţie neoficială, la convorbirile de pace de la Paris pentru a pleda cazul ţării cu privire la câştigurile teritoriale. 

Puţini oameni par a fi conştienţi că actuala dimensiune a României se datorează în mare măsură eforturilor de lobby depuse de Regina Maria la Paris. 

Ea a scris de asemenea numeroase cărţi şi articole despre România, în speranţa înlăturării sentimentelor negative faţă de ţara pentru care ajunsese să nutrească o iubire atât de profundă.

Credinţa

Credinţa Bahá’í este cea mai tânără dintre religiile monoteiste independente din lume.

Fondată în Iran în 1844, ea are acum practicanţi în 236 de ţări şi teritorii.

Bahá’íi cred că scopul vieţii este să-L cunoscă şi să-L proslăvească pe Dumnezeu, să dobândească virtuţi, să promoveze unirea omenirii şi să realizeze o civilizaţie avansată.

CITIŢI ŞI: Destinația istorică de weekend: Grădinile Baha’i din Haifa

 

Registration

Aici iti poti reseta parola