Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Războiul Stelelor a fost inspirat în totalitate din cel de-al Doilea Război Mondial! Avioanele și bătăliile care au stat la baza poveștii de succes
Articole online

Războiul Stelelor a fost inspirat în totalitate din cel de-al Doilea Război Mondial! Avioanele și bătăliile care au stat la baza poveștii de succes

Star Wars

Războiul Stelelor a fost inspirat în totalitate din cel de-al Doilea Război Mondial! Avioanele și bătăliile care au stat la baza poveștii de succes

Ceea ce au văzut a fost o încurcătură ciudată și amestecată de scene care, la un moment dat, îl ducea pe spectator la o navă spațială din viitor, iar în momentul următor la imagini din Al Doilea Război Mondial cu o luptă intensă avioane de vânătoare sau un atac kamikaze. Telespectatorii au rămas confuzi și amuzați de filmul lui Lucas și i-au adresat acestuia critici dureroase. Cu toate acestea, un spectator, regizorul Steven Spielberg, a văzut potențialul filmului. Filmul pe care l-au văzut a fost Războiul Stelelor din 1977.

Filmul pe care l-au vizionat a fost un montaj incredibil de dur care nu avea efecte speciale complete. Din această cauză, Lucas a folosit imagini de rezervă care au tăiat în bucăți fluxul natural al filmului cu tranziții jenante între scene. O mare parte din aceste secvențe proveneau din înregistrări din cel de-al Doilea Război Mondial, înfățișând bătălii aeriene dramatice, dar acest lucru i-a lăsat pe spectatori confuzi cu privire la ceea ce vedeau:

„Deci, într-o secundă ești cu Wookiee în nava spațială și în următoarea ești în Podurile de la Toko-Ri”, a declarat scenaristul Willard Huyck despre experiența ciudată.

Utilizarea imaginilor din cel de-al Doilea Război Mondial

Lucas a colecționat ore întregi de filmări din timpul războiului pe care a vrut să le reproducă în propriul său univers. Deși poate că prietenilor săi li s-a părut ciudat, Lucas folosea de fapt imaginile ca ghid pentru echipele de efecte vizuale (VFX) ale filmului. Într-unul dintre clipuri, avioanele de vânătoare americane se desprindeau dintr-o formație într-un buletin de știri din al Doilea Război Mondial. Același clip urma să fie reprodus de echipa VFX atunci când aripile X-wings ale rebelilor au ieșit din formație una câte una pentru a ataca Steaua Morții.

Aproximativ un minut mai târziu, o aripă X-wing este distrusă de focul antiaerian de pe Steaua Morții. Această secvență a fost recreată din imaginile dramatice ale unui cameraman al Marinei americane care a filmat exact momentul în care aeronava unui kamikaze care se apropia a fost distrusă și cuprinsă de flăcări.

avion

Artistul VFX Paul Huston a explicat în cartea sa, Star Wars Storyboards: The Original Trilogy, că „[Un artist] îmi arăta o imagine cu un Zero japonez zburând de la stânga la dreapta în fața turnului de comandă al unui portavion și spunea: ‘Portavionul este Steaua Morții, iar Zero este un X-wing. Fă o planșă de genul ăsta””.

Nu doar bătăliile din cel de-al Doilea Război Mondial l-au influențat pe George Lucas, deoarece imagini din filme precum The Dam Busters și 633 Squadron au ajutat la crearea unora dintre cele mai faimoase scene din Star Wars. 633 Squadron arată cum RAF de Havilland Mosquitos își croiește drum printr-un fiord norvegian, ferindu-se și zbătându-se printre focurile antiaeriene pentru a distruge o instalație germană de combustibil pentru rachete. Aceasta a fost o influență puternică asupra scenei „alergării în tranșee” din Războiul stelelor.

Avioane din viața reală au inspirat navele spațiale din Războiul stelelor

Chiar și navele spațiale în sine s-au bazat pe aeronave din lumea reală. Aripa X era o navă spațială rapidă, modernă și de înaltă performanță, în timp ce aripile Y erau mai vechi și fuseseră modificate pentru a ține pasul cu modelele mai noi. Cele două au funcționat ca o echipă, într-un mod similar cu cel în care Supermarine Spitfire și Hawker Hurricane au făcut-o în Bătălia din Marea Britanie; Spitfire, mai modern și mai cunoscut, a fost în centrul atenției, în timp ce Hurricane, mai puțin fermecător, a acționat ca un cal de bătaie dur și pregătit.

Această recreere a avut de fapt efecte similare în viața reală, deoarece percepția oamenilor asupra aripilor X și Y a reflectat-o pe cea a aeronavelor din al Doilea Război Mondial. Majoritatea oamenilor se gândesc cu drag la Spitfire și X-wing, dar uită de Hurricane și Y-wing.

Utilizarea aripii Y este similară cu cea a avionului Republic P-47 Thunderbolt, un avion de vânătoare mare și greu din al Doilea Război Mondial. Acest avion era incredibil de puternic, dar dimensiunile mari și masa sa mare îl făceau un avion destul de slab. În schimb, a fost folosit din ce în ce mai mult împotriva țintelor terestre, unde durabilitatea și armamentul său mare i-au permis să exceleze.

avion

Avioanele aflate în aceste misiuni se întorceau adesea acasă acoperite de noroi, funingine și piese lipsă. Aripa Y este, de asemenea, cunoscută pentru durabilitatea și încărcătura sa utilă, fiind asemănătoare ca aspect și utilizare cu un vânător-bombardier.

The Millennium Falcon are și el multe trimiteri la avioanele clasice din cel de-al Doilea Război Mondial, mai ales prin geamul de tip „seră” care înconjoară cabina de pilotaj. Aceasta a fost modelată după „nasul” distinct al Boeing B-29 Superfortress.

În multe privințe, Millennium Falcon este mai mult un bombardier în comparație cu navele spațiale mai mici din universul Star Wars, cu dimensiunile sale mari și sarcina utilă, precum și cu turelele de tunuri, care erau celebre pe aeronave precum B-17 și B-29. 

avion

B-29 era de ultimă generație atunci când a intrat în serviciu, iar pentru mulți, reprezenta viitorul. Prin urmare, este potrivit ca acest avion să fi inspirat Millennium Falcon.

Temele și influențele celui de-al Doilea Război Mondial care și-au făcut loc în Războiul Stelelor ar putea să fi contribuit la succesul enorm al filmului. Filmul îi opune pe băieții buni și pe băieții răi și, la fel ca în cel de-al Doilea Război Mondial, băieții buni au câștigat în cele din urmă.

Registration

Aici iti poti reseta parola