Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Rana din Primul Război Mondial care l-a urmărit pe Erwin Rommel pe tot parcursul vieții sale
Articole online

Rana din Primul Război Mondial care l-a urmărit pe Erwin Rommel pe tot parcursul vieții sale

Erwin Rommel

Rana din Primul Război Mondial care l-a urmărit pe Erwin Rommel pe tot parcursul vieții sale

În timpul Primului Război Mondial I, Rommel a fost ales să devină Gebirgsjäger, un soldat de elită al armatei germane de munte. Originar dintr-o regiune a Germaniei cunoscută sub numele de „Alpii Șvabi”, Rommel nu era străin de schi și alpinism. Cu toate acestea, antrenamentul său ca Gebirgsjäger i-a ascuțit și extins setul de abilități, l-a călit pentru a îndeplini sarcini extrem de dificile în medii dure și l-a forjat într-un infanterist cu adevărat formidabil.

Grănicerii montani Gebirgsjäger excelează în lupta pe teren accidentat și în atingerea obiectivelor cu o autonomie considerabilă; chiar și astăzi, sunt considerați unități de elită în țările vorbitoare de limbă germană.

Memoriul lui Rommel din Primul Război Mondial, cunoscut sub numele de „Infanteria atacă!” (Infanterie Greift An) arată că a fost foarte mândru să devină vânător de munte, iar serviciul său ca Gebirgsjäger a devenit esențial pentru identitatea sa. A creat o legătură strânsă cu trupele sale, riscând odată soarta întregii sale unități într-un efort disperat de a salva unii dintre camarazii lor care erau prinși în capcană și se confruntau cu anihilarea la sfârșitul războiului.

Rommel a suferit mai multe răni în timpul Primului Război Mondial, inclusiv răni prin împușcare la coapsă și la braț și o rană la gleznă, după ce a fost lovit de un bolovan căzut. Cu toate acestea, a avut o voință extrem de puternică și a fost foarte rezistent din punct de vedere fizic, revenindu-și după rănile suferite și recuperându-se complet.

Erwin Rommel

La o vârstă înaintată, Rommel și-a păstrat condiția fizică riguroasă și a continuat să se mențină în formă la schi și alpinism

Era cunoscut pentru faptul că a rezistat mai mult decât bărbați mult mai tineri în timpul exercițiilor de antrenament pe munte și în timp ce lupta în Africa de Nord în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Deși și-a revenit fizic după rănile din Primul Război Mondial, Rommel nu pare să se fi vindecat de trauma psihologică a ceea ce a trăit în timpul Primului Război Mondial. În timp ce era realizată o nouă traducere a memoriilor lui Rommel din timpul războiului, au fost identificate paralele clare între comportamentul și experiențele lui Rommel și cele descrise de veteranii războiului din Vietnam care suferă de tulburare de stres posttraumatic (PTSD).

În cartea Erwin Rommel: First War, A New Look at Infantry Attacks, specialiștii susțin că Primul Război Mondial l-a lăsat pe Rommel cu un caz sever de tulburare de stres post-traumatic, pe baza dovezilor care au fost descoperite în memoriile sale, a declarațiilor pe care le-a făcut în scrisorile adresate soției sale și a observațiilor familiei și prietenilor.

Registration

Aici iti poti reseta parola