Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Qatar către Europa: „Sunteți aroganți și rasiști”
Articole online

Qatar către Europa: „Sunteți aroganți și rasiști”

Qatar

Qatar către Europa: „Sunteți aroganți și rasiști”

Ministrul de externe al Qatarului a declarat duminică că declarațiile occidentale la adresa țării sale înainte de Cupa Mondială sunt „arogante” și „rasiste”, în contextul în care viitorul turneu pune în centrul atenției situația drepturilor omului din Doha.

Într-un interviu acordat în exclusivitate ziarului german Frankfurter Allgemeine Zeitung, șeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani a declarat că țările europene și occidentale consideră că Qatar „nu este pregătit din punct de vedere intelectual sau cultural să găzduiască o Cupă Mondială”.

„Este ironic când acest ton este dat în țări din Europa care se numesc democrații liberale. Sincer, sună foarte arogant și foarte rasist”, a spus el.

Ministrul de externe a reiterat plângerile privind „standardele duble” față de această țară, spunând că populația Germaniei este „dezinformată de politicienii guvernamentali”. El a adăugat că guvernul german pare să nu aibă „nicio problemă” atunci când vine vorba de cooperarea energetică cu Qatar.

Ministrul de externe este cel mai recent oficial guvernamental din Qatar care a trecut la ofensivă împotriva criticilor occidentale, după ani de zile de reacții negative cu privire la tratamentul aplicat de țară lucrătorilor imigranți și comunității LGBTQ+ înainte de Cupa Mondială FIFA, care începe la 20 noiembrie.

În ceea ce privește reformele pieței muncii din Qatar, ministrul de externe a declarat că „guvernul se angajează să implementeze inovațiile”, adăugând că „vor exista unele lacune și vom lucra pentru a le elimina”. Acesta este un proces continuu care nu se oprește niciodată – și nu se va opri după Cupa Mondială”.

Qatarul s-a confruntat cu critici încă de când i-a fost acordat turneul în 2010. Acuzațiile de mită și corupție au afectat procesul de licitație, iar bilanțul țării în materie de drepturile omului și tratamentul aplicat lucrătorilor imigranți a fost criticat de activiști, politicieni și asociații de fotbal.

Registration

Aici iti poti reseta parola