Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Putin e sănătos tun! Încă o minciună a propagandei rusești se răspândește în lumea întreagă
Caleidoscop

Putin e sănătos tun! Încă o minciună a propagandei rusești se răspândește în lumea întreagă

Vladimir Putin

Viața privată și starea de sănătate a lui Vladimir Putin sunt subiecte tabu în Rusia

Speculațiile cu privire la sănătatea precară a președintelui Vladimir Putin au avut nevoie de o dezmințire oficială, iar astfel, Guvernul rus a simțit nevoia să acționeze. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a dorit să aducă clarificări cu privire la starea de sănătate a lui Putin:

„Nu cred că oamenii sănătoși la minte pot discerne vreun fel de simptom de boală la acest om”, a menționat Serghei Lavrov pentru postul de televiziune francez TF1.

Astfel, pentru a demonstra cele spuse, șeful diplomației de la Moscova crede că aparițiile zilnice în spațiul public ale liderului de la Kremlin reprezintă o bună dovadă care înlătură orice zvon:

„Îl puteţi vedea pe micul ecran, puteţi citi sau asculta discursurile lui. Îi las pe cei care răspândesc astfel de zvonuri să rezolve asta cu conştiinţa lor, în ciuda ocaziilor zilnice pe care le au de a verifica starea de fapt”, a mai spus Serghei Lavrov.

Vladimir Putin împlinește 70 de ani în octombrie

Remarcile oficialului rus vin ca răspuns la speculațiile apărute în ultima vreme cu privire la posibilul Parkinson sau cancer de care ar suferi Vladimir Putin, după cum afirmă și Politico.

Chiar și în ciuda unei investigații recente a publicației ruse Proekt care dezvăluie că Putin vorbește cu mai mulți medici pe zi și chiar are un specialist în cancer permanent, serviciile de informații americane încă susțin oficial linia că nu au văzut nicio dovadă concretă că liderul de este bolnav.

Această discuție cu privire la sănătatea lui Putin este extrem de importantă în contextul actual al invaziei din Ucraina, mai ales după ce ani la rând a fost dusă o luptă pentru promovarea imaginii publice hiper-masculine a liderului de la Kremlin, numeroasele poze „accidentale” din vacanțe dorind să îi creeze imaginea unui președinte sănătos, în ciuda vârstei sale înaintate.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola