Evenimentul Istoric > Istoria zilelor Noastre > Tentativa de asasinarea lui Vladimir Putin nu a reușit! Cine îi lua locul dacă dispărea de la Kremlin
Istoria zilelor Noastre

Tentativa de asasinarea lui Vladimir Putin nu a reușit! Cine îi lua locul dacă dispărea de la Kremlin

Londra, 27 februarie 2022: Afiș de protest împotriva războiului și a invaziei agresive armate rusești a Ucrainei. Ambasada Rusiei, West London, Marea Britanie.

Se pare că președintele rus Vladimir Putin a supraviețuit unei tentative de asasinat după ce a lansat invazia mortală a Ucrainei la începutul acestui an. Kyrylo Budanov, șeful Serviciului de Informații pentru Apărare al Ucrainei, a susținut că tentativa eșuată a avut loc la două luni după ce dictatorul rus a ordonat trupelor să intre în țara vecină. El a declarat pentru publicația ucraineană Ukrainska Pravda că la acel moment nu au existat informații despre asasinarea nereușită, dar a confirmat că „a avut loc”.

„El a fost chiar atacat în rândul, după cum se spune, de reprezentanți ai Caucazului nu cu mult timp în urmă”, a spus generalul Budanov, potrivit unei traduceri a interviului.„Aceasta este o informație nepublică. Încercarea a fost nereușită, dar a avut loc într-adevăr… a fost acum aproximativ două luni. Repet, nu a avut succes. Nu s-a făcut publicitate despre acest eveniment, dar a avut loc”, a anunțat SkyNews.

Caucazul este o regiune între Marea Neagră și Marea Caspică, lângă Armenia, Azerbaidjan, Georgia și părți din sudul Rusiei. Nu există detalii suplimentare despre cine, unde, când sau cum a avut loc tentativa de asasinat eșuată. Pravda a spus că un interviu complet cu generalul Budanov va fi lansat în zilele următoare, ocazie cu care va dezvălui mai multe informații.

Se crede că cel mai recent asasinat este a șasea tentativă de a-i lua viața liderului de la Kremlin. Într-un interviu din 2017 cu regizorul Oliver Stone, președintele rus și-a lăudat detaliile de securitate pentru protecția pe care i-au oferit non-stop.

Cinci tentative la adresa lui Putin

“Ați fost de trei ori președinte și ați scăpat din cinci tentative de asasinat, așa mi s-a spus. Nu la fel de multe ca (Fidel) Castro, pe care l-am intervievat. Cred că el trebuie să fi avut vreo 50. Dar sunt cinci încercări de asasinat despre care am auzit” a spus Stone.

„Da, am vorbit cu Castro despre asta”, a răspuns Putin. „Și mi-a zis: Știi de ce mai sunt în viață? L-am întrebat: De ce? — Pentru că eu am fost întotdeauna cel care s-a ocupat personal de securitatea mea. Dar da, îmi fac treaba. Iar ofițerii de securitate o fac pe ale lor și încă se descurcă cu succes.”

Stone l-a întrebat pe președintele Putin dacă știe care este soarta lui în viitor, cu numărul de inamici care îi amenință viața.„Numai Dumnezeu știe destinul nostru – al tău și al meu”, a spus el. „Într-o zi aceasta (moartea) se va întâmpla fiecăruia dintre noi. Întrebarea este ce vom fi realizat până atunci în această lume trecătoare, dacă ne vom fi bucurat de viața noastră?”

Vestea tentativei de asasinat vine în urma speculațiilor tot mai mari despre starea de sănătate 

Boris Karpichkov, un fost spion KGB, a vorbit despre paranoia liderului rus. „Putin a pierdut războiul înainte ca acesta să înceapă – și asta a fost cu mult înainte de a avea această idee maniacală. S-a dovedit a fi un psihopat, obsedat de idei paranoice, teorii ale conspirației împotriva lui însuși și amenințările inexistente la adresa Rusiei”, a explicat el.

Se spune că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a scăpat de cel puțin trei tentative de asasinat, potrivit Times, în doar prima săptămână după invadarea țării sale.

Această încercare ipotetică de a-l elimina pe Vladimir Putin ridică problema succesiunii sale. În cazul morții lui Putin, cel mai probabil Mihail Mișustin va prelua frâiele statului rus. Prim-ministru al țării din ianuarie 2020, el va conduce, în principiu, guvernul rus până când vor avea loc alegeri pentru a-l înlocui, potrivit analiștilor.

Însă bărbatul în vârstă de 56 de ani, care este considerat de cei mai mulți observatori „fără gust” și „fără putere sau mare ambiție”, ar putea fi înlocuit de Nikolai Patrușev, actualul secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei din 2008, al cărui nume circulă intens.

Pe lângă această tentativă de asasinat eșuată, sănătatea liderului rus a făcut obiectul multor speculații de la începutul invaziei ruse în Ucraina. La începutul lunii mai, Kirill Budanov a spus că Vladimir Putin este „grav bolnav”.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola