Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Putin a trecut cu mașina pe un pod proaspăt reparat spre Crimeea, care a fost aruncat în aer. Este cel mai aproape de războiul său din Ucraina început în februarie
Articole online

Putin a trecut cu mașina pe un pod proaspăt reparat spre Crimeea, care a fost aruncat în aer. Este cel mai aproape de războiul său din Ucraina început în februarie

Putin

Putin a trecut cu mașina pe un pod proaspăt reparat spre Crimeea, care a fost aruncat în aer. Este cel mai aproape de războiul său din Ucraina început în februarie

Luni, Putin a trecut cu mașina pe un pod recent reparat spre peninsula Crimeea ocupată, care a fost spulberat în urmă cu câteva luni. Este cea mai apropiată vizită pe care a făcut-o până acum de conflictul sângeros care a costat viața a zeci de mii de soldați ucraineni și ruși, precum și a numeroși civili, după cum relatează Insider

Liderul rus a mers cu mașina pe podul Kerch, care a fost avariat de un camion capcană la începutul lunii octombrie, și a vorbit cu muncitori și oficiali guvernamentali care sunt implicați în procesul de reparații, potrivit Associated Press. Agenția France-Presse a relatat că vizita lui Putin de luni a avut loc în momentul în care podul a fost redeschis traficului.

Videoclipurile care circulă pe rețelele de socializare l-ar fi arătat pe Putin conducând ceea ce părea a fi o mașină Mercedes cu un pasager neidentificabil pe scaunul de lângă el. Imagini publicate de un grup media de la Kremlin l-au arătat, de asemenea, pe liderul rus mergând pe pod. 

Podul, care leagă Crimeea de Rusia continentală, a fost zguduit de o explozie la începutul zilei de 8 octombrie – la doar o zi după cea de-a 70-a aniversare a lui Putin – provocând moartea mai multor persoane. Deflagrația a provocat prăbușirea unei secțiuni a benzii dinspre vest, în timp ce a avariat o parte a benzii dinspre est și un pod feroviar.

Moscova a acuzat Kievul pentru incident, deși Ucraina nu și-a asumat imediat responsabilitatea

Podul de 12 mile, care este cel mai lung din Europa, a fost construit după ce Putin a confiscat ilegal Crimeea în 2014 și a fost promovat atât de liderul rus, cât și de mass-media de stat ca o realizare majoră. În ceea ce privește implicarea sa în războiul, podul a fost folosit de trupele rusești pentru a muta echipamente militare.

Vizita lui Putin a marcat prima apariție cunoscută pe care acesta a făcut-o într-o locație oarecum apropiată de războiul pe care l-a început la sfârșitul lunii februarie. 

Vizita lui Putin la podul spre Crimeea are loc în timp ce forțele rusești mizează mult pe apărarea teritoriului din regiunea Kherson, chiar la nord de peninsula ocupată. Imagini recente din satelit arată că Rusia a fortificat pozițiile de-a lungul liniilor de comunicație terestre critice, cum ar fi drumurile și autostrăzile, în loc să se concentreze pe teritoriul deschis.

Registration

Aici iti poti reseta parola