Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Primul meci de baschet din istoria NBA
Articole online

Primul meci de baschet din istoria NBA

NBA

Primul meci de baschet din istoria NBA

Deși au pierdut în fața celor de la Knickerbockers (acum cunoscuți sub numele de Knicks), Huskies au avut cei mai buni marcatori ai meciului: Ed Sadowski (18 puncte) și George Norstrand (16 puncte). Acesta din urmă a fost în centrul unei campanii de marketing pentru a atrage fanii la meci – un anunț în ziar oferea intrare gratuită pentru orice fan care era mai înalt decât Norstrand, care măsura 1,80 metri. Pentru ceilalți fani, prețul biletelor variau între 75 de cenți și 2,50 de dolari.

În 1946, NBA (National Basketball Association) era cunoscută sub numele de BAA (Basketball Association of America). A devenit NBA în 1949, după ce a fuzionat cu NBL (National Basketball League).

În 1946, liga era compusă din 11 francize, dintre care doar două – Boston Celtics și New York Knicks – au rămas în aceeași locație și astăzi. Huskies a fost singura echipă canadiană din ligă, ai cărei jucători erau toți de culoare albă. Primul jucător de culoare din ligă a fost Earl Lloyd, care a debutat la 31 octombrie 1950.

Knickerbockers a terminat sezonul pe locul trei în Divizia de Est, cu un record de 32-27. Huskies a terminat cu 22-38, ultima în Divizia de Est. Philadelphia Warriors a câștigat titlul de campioană.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola