Evenimentul Istoric > Articole online > O legendă a NBA a murit la numai 41 de ani. S-a dedicat 20 de ani echipei LA Lakers
Articole online

O legendă a NBA a murit la numai 41 de ani. S-a dedicat 20 de ani echipei LA Lakers

Bryant se afla printre cei nouă patru pasageri ai elicopterului său privat care s-a prăbuşit în California, potrivit TMZ Sports.

Elicopterul zbura în condiţii de ceaţă densă deasupra localităţii Calabass, comitatul Los Angeles.

Fostul sportiv obișnuia să călătorească în elicopterul său privat de ani buni, încă din vremea în care juca pentru Lakers.

Bryant s-a retras din activitatea sportivă în aprilie 2016, după 20 de ani petrecuţi la LA Lakers.

Era căsătorit, iar cuplul avea patru fetiţe, cea mai mică dintre ele fiind născută în iunie 2019.

Kobe Bryant a jucat între 1996 și 2016, anul în care s-a retras, pentru Los Angeles Lakers. A fost unul dintre cei mai populari și cunoscuți baschetbaliști din istoria NBA. La 22 ianuarie 2006 a marcat 81 de puncte într-un singur meci.

Bryant s-a retras din activitatea sportivă în aprilie 2016, după 20 de ani petrecuţi la LA Lakers.

Kobe Bryant a câştigat cinci titluri de campion NBA cu Los Angeles Lakers, trei cu numărul 8 purtat pe tricou şi două cu 24, a fost desemnat cel mai bun jucător din ligă în 2008, cel mai bun baschetbalist al finalelor din 2009 şi 2010, a fost selecţiont de 17 ori pentru All Star Game şi a fost desemnat de patru ori cel mai bun jucător din meciul vedetelor.

UPDATE

Fiica lui Kobe, Gianna Maria, în vârstă de 13 de ani, era la bordul elicopterului şi a murit şi ea în accident, potrivit TMZ Sports.

Elicopterul privat cu care se deplasa Kobe împreună cu ceilalţi pasageri era un Sikorsky S-76B, un model cu un solid dosar de securitate şi o extraordinară reputaţie în materie de transport pentru VIP-uri şi companii.

Kobe folosea des elicopterul pentru a se deplasa pe distanţe care, la bordul unui autoturism, ar fi fost străbătute în peste două ore. Iar Kobe, din cauza carierei sportive şi a efortului fizic, avea probleme la coloana vertebrală şi genunchi, care făceau dificilă petrecerea mai mult de două ore într-o maşină, în şezut.

UPDATE

Preşedintele american, Donald Trump, a comentat pe Twitter vestea despre moartea lui Kobe Bryant.”Ştirile anunţă că marele jucător de baschet Kobe Bryant şi alte persoane au murit într-un accident de elicopter din California. Este o veste îngrozitoare!”.

 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola