7 septembrie 1776: Primul atac submarin din lume
Submarinele au fost construite pentru prima dată de inventatorul olandez Cornelius van Drebel la începutul secolului al XVII-lea, dar abia 150 de ani mai târziu au fost folosite pentru prima dată în luptele navale. David Bushnell, un inventator american, a început să construiască mine subacvatice în timp ce era student la Universitatea Yale. Hotărând că un submarin ar fi cel mai bun mijloc de a lansa minele sale în război, a construit un submersibil din lemn cu o lungime de 2,5 metri, care a fost botezat Turtle (broască țestoasă) din cauza formei sale. Suficient de mare pentru a putea găzdui un singur operator, submarinul era acționat în întregime cu mâna. Balastul de plumb menținea echilibrul ambarcațiunii.
Donat cauzei patrioților după izbucnirea războiului cu Marea Britanie în 1775, Ezra Lee a pilotat ambarcațiunea fără să fie observat până la HMS Eagle, un vas de 64 de tunuri, în portul New York, la 7 septembrie 1776. În timp ce Lee lucra pentru a ancora o bombă cu ceas la fuselaj, a putut vedea marinarii britanici pe puntea de deasupra, dar aceștia nu au observat ambarcațiunea ciudată de sub suprafață. Lee aproape că fixase bomba când uneltele sale de găurit nu au reușit să penetreze un strat de înveliș de fier. El s-a retras, iar bomba a explodat în apropiere, fără să provoace vreun rău nici Vulturului, nici Țestoasei.
Pe parcursul săptămânii următoare, Turtle a mai făcut câteva încercări de a scufunda nave britanice pe râul Hudson, dar de fiecare dată a eșuat, din cauza lipsei de îndemânare a operatorului. Doar Bushnell a fost cu adevărat capabil să execute cu competență funcțiile complicate ale submarinului, dar din cauza fragilității sale fizice nu a putut pilota Turtle în niciuna dintre misiunile sale de luptă. În timpul bătăliei de la Fort Lee, Turtle a fost pierdut când nava americană care îl transporta a fost scufundată de britanici.
În ciuda eșecurilor de pe Turtle, generalul George Washington i-a acordat lui Bushnell un post de inginer al armatei, iar minele în derivă pe care le-a construit au distrus fregata britanică Cereberus și au făcut ravagii pe alte nave britanice. După război, a devenit comandantul Corpului de ingineri al armatei americane, staționat la West Point.