După numai un an, la 1 decembrie 1919, Nancy Astor devenea prima femeie membră a Parlamentului Marii Britanii.
Ea candidase pentru mandatul din Plymouth Sutton, care fusese vacantat de soțul ei, Waldorf Astor, scrie Reuters.
Alegerile generale britanice se desfășuraseră la 14 decembrie 1918, la puțin timp după sfârșitul Primului Război Mondial.
Nancy Witcher Langhorne, născută în Virginia, Statele Unite, a plecat în Anglia în 1904, iar după doi ani s-a căsătorit cu Waldorf Astor (1879-1952), bogătaș, proprietar de ziar și membru al Parlamentului.
Ea a reușit să obțină 51% dintre voturi și a rămas ca parlamentar al Partidului Conservator timp de 25 de ani.
Era foarte activă și entuziastă și a luptat pentru multe cauze, printre care femeile nevoiașe și copiii, scrie english-heritage.org.uk.
Cele mai eficiente discursuri au fost cele care sprijineanu legislația care să interzică vânzarea alcoolului persoanelor sub 18 ani, care a fost votată în 1923.
Se spune că l-a impresionat pe premierul Winston Churchill, care i-ar fi spus într-o zi: ”Când ai intrat în Camera Comunelor, m-am simțit ca și când o femeie ar fi intrat în baia mea, iar eu nu aș fi avut cu ce se mă acopăr în afara unui burete”.
Agenția britanică de presă Reuters prezintă, la 100 de ani de la momentul alegerii lui Nancy Astor ca parlamentar britanic, documente din arhiva agenției: imagini și știrea difuzată la decesul lui Nancy Astor, la 2 mai 1964.