Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Povestea halucinantă din spatele scrisorii unui criminal în serie
Articole online

Povestea halucinantă din spatele scrisorii unui criminal în serie

Autorul necunoscut

Între 31 august și 9 noiembrie 1888, poliția din Londra a găsit cinci prostituate mutilate și ucise, în zona Whitechapel. În această perioadă, sute de scrisori au fost trimise către secțiile de poliție, pretinzând că semnatarii sunt cei care au comis acele crime. Doar trei scrisori s-au dovedit a fi reale, una singură remarcându-se prin conținutul său ciudat, fiind cunoscută ca scrisoarea „din iad”.

Trimisă către George Lusk, președintele Comitetului de Vigilență Whitechapel, scrisoarea transmitea că a mai fost ucisă o femeie și că jumătate din rinichiul victimei a fost mâncat. Cealaltă jumătate a organului fusese păstrată. Motivul pentru care această scrisoare a fost considerată a fi reală este că, cu două săptămâni înainte, o femeie pe nume Catherine Eddowes a fost găsită moartă în Whitechapel, iar rinichiul ei dispăruse.

Până să apară această scrisoare pe 15 octombrie 1888, cele patru femei ucise au avut gâtul tăiat și trupurile mutilate într-un mod în care indica că ucigașul avea cunoștințe anatomice. După ce a fost găsită cea de-a doua victimă, George Lusk a format Comitetul de Vigilență Whitechapel, pentru a ajuta poliția să prindă criminalul.

Când și-a deschis cutia poștală, a găsit o cutie în care era o jumătate de rinichi și scrisoarea trimisă de presupusul ucigaș. Acesta susținea că mâncase jumătate de rinichi și că cealaltă jumătate a păstrat-o pentru a putea să o trimită ca probă.

O scrisoare autentică ?

 

 

“Domnule Lusk,

Îți trimit jumătate de rinichi pe care l-am luat de la o femeie și pe care l-am păstrat pentru tine, cealaltă parte am prăjit-o și mâncat-o. Îți pot trimite și cuțitul cu care am scos organul, dacă vrei. Prinde-mă când poți, domnule Lusk.”

 

În acest context, scrisoarea ar fi putut veni doar de la Jack Spintecătorul, însă Lusk nu era convins că este autentică. Scrisă cu cerneală roșie, scrisoarea conținea mai multe greșeli de ortografie și erori gramaticale. Pentru poliție, acest lucru sugera un om incult.

În 1888, nu exista o variantă științifică pentru a verifica dacă rinichiul îi aparținea sau nu lui Catherine Eddowes. Singurul lucru stabilit a fost că rinichiul era al unui om care era dependent de alcool.

Experții în analiza scrisului de mână consideră că scrisoarea a fost scrisă de o persoană diferită față de cea care a trimis celelalte două scrisori. Andrea Nine de la Universitatea din Manchester crede că primele două scrisori au fost scrise de cineva care a lucrat în presă.

Până în prezent, identitatea lui Jack Spintecătorul rămâne necunoscută, motiv pentru care, cei 100 de ani au permis continuarea speculațiilor cu privire la suspecții acestor crime, dar și a scrisorii trimise către George Lusk.

 

 

 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola