Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Poți câștiga 50.000 de dolari dacă reușești să spargi cu succes un satelit al guvernului SUA
Articole online

Poți câștiga 50.000 de dolari dacă reușești să spargi cu succes un satelit al guvernului SUA

satelit

Poți câștiga 50.000 de dolari dacă reușești să spargi cu succes un satelit al guvernului SUA

„Hack-A-Sat”, fondat de Forțele Spațiale și Forțele Aeriene ale SUA, este un concurs de tip „capture-the-flag”, care constă de obicei în probe de calificare și finale, potrivit detaliilor sale, în timpul cărora hackerii folosesc hardware care simulează spargerea unui satelit real și obținerea accesului la datele acestuia, potrivit Insider

Concursul a fost inițial gândit în speranța de a îmbunătăți apărarea împotriva amenințărilor la adresa securității cibernetice cu care se confruntă din ce în ce mai des guvernul SUA – în special din partea unor puteri străine potențial ostile – permițând guvernului să observe modul în care hackerii ar ataca și să-și consolideze înțelegerea hacking-ului avansat.

Pentru prima dată, în cadrul ediției din acest an a competiției, hackerii vor încerca să pătrundă în satelitul Moonlighter al Forțelor Spațiale, un satelit de testare conceput ca o „cutie de nisip pentru hackeri” care va permite analiza avansată a amenințărilor la adresa securității cibernetice.

În timpul competiției, hackerii lucrează frenetic pentru a pătrunde în satelitul Moonlighter pentru a avea acces la datele acestuia, în timp ce se luptă cu celelalte echipe pentru a nu-și ataca propriile sisteme, potrivit detaliilor concursului.

Premii generoase pentru echipele câștigătoare

Echipa clasată pe primul loc va câștiga 50.000 de dolari, cea de pe locul al doilea va câștiga 30.000 de dolari, iar cea de pe locul al treilea va lua acasă 20.000 de dolari.

Potrivit unui interviu cu căpitanul Forțelor Spațiale Kevin Bernert acordat publicației Politico, guvernul speră ca această competiție să implice în mod creativ o mare varietate de persoane calificate în domeniul rețelelor cibernetice.

„Nu vrem să fim doar o organizație mare și monolitică”, a declarat Bernert pentru Politico. „Vrem să implicăm cât mai mulți oameni inteligenți”

Cinci echipe au ajuns în runda finală, inclusiv Poland Can Into Space, echipa câștigătoare de anul trecut. Câștigătorii competiției din acest an vor fi anunțați astăzi.

Registration

Aici iti poti reseta parola