Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Polițiștii germani au arestat 25 de extremiști de dreapta pentru că au plănuit o lovitură de stat
Articole online

Polițiștii germani au arestat 25 de extremiști de dreapta pentru că au plănuit o lovitură de stat

Germania

Polițiștii germani au arestat 25 de extremiști de dreapta pentru că au plănuit o lovitură de stat

Poliția germană a arestat 25 de persoane dintr-o grupare de extremă-dreapta, suspectate de complot pentru răsturnarea guvernului, în urma unor raiduri fără precedent la nivelul întregului stat, miercuri dimineață.

„Inculpații fac parte dintr-o organizație teroristă fondată cel târziu la sfârșitul lunii noiembrie 2021, care și-a stabilit obiectivul de a depăși ordinea de stat existentă în Germania și de a o înlocui cu propria formă de stat”, se arată într-o declarație a procurorului general german.

Declarația adaugă că grupul este pregătit să comită acte de violență pentru a-și atinge obiectivele.

Printre complotiști se numără membri ai mișcării extremiste Reichsbürger (Cetățeni ai Reichului), care refuză să recunoască statul german modern și urmărește înlocuirea acestuia cu un nou sistem autoritar.

Un membru activ al Comandamentului Forțelor Speciale al unității de elită a armatei germane se numără, se pare, printre cei peste 50 de suspecți care fac obiectul anchetei, precum și un fost deputat german din partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania. Mai mulți suspecți au apărut, de asemenea, în calitate de activiști la demonstrațiile împotriva măsurilor COVID-19.

Planul grupului era de a răsturna prin violență actualul guvern și de a-l înlocui. Noul guvern al conspiratorilor ar fi purtat negocieri de politică externă cu Rusia, se arată în declarația procurorului general, prezentând în același timp informații mai detaliate despre planurile lor pentru un nou stat.

Unitățile speciale ale poliției germane au percheziționat peste 130 de locuințe, birouri și depozite, precum și locații ale Comandamentului Forțelor Speciale din 11 state germane. Autoritățile au luat măsuri și în Italia și Austria, potrivit rapoartelor.

Registration

Aici iti poti reseta parola