Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Peste 75.000 de soldați ruși din Ucraina au fost uciși sau răniți, potrivit SUA – una dintre cele mai mari estimări de până acum
Articole online

Peste 75.000 de soldați ruși din Ucraina au fost uciși sau răniți, potrivit SUA – una dintre cele mai mari estimări de până acum

razboi

Peste 75.000 de soldați ruși din Ucraina au fost uciși sau răniți, potrivit SUA – una dintre cele mai mari estimări de până acum

Reporterul CNN Michael Cohen a scris miercuri pe Twitter că reprezentanta Elissa Slotkin a declarat pentru CNN că ea și alți parlamentari din Camera Reprezentanților au primit cifra de 75.000 în acea zi de la oficialii americani.

New York Times, citând un deputat, a relatat că cifra a fost dată într-o ședință comună a Departamentului de Stat, a Departamentului Apărării, a Șefilor de Stat Major și a Biroului Directorului de Informații Naționale.

Estimările privind pierderile de trupe rusești au variat, iar Rusia însăși nu a dat nicio cifră oficială de luni de zile.

Directorul CIA, William Burns, a estimat săptămâna trecută că aproximativ 15.000 de ruși au fost uciși și aproximativ 45.000 au fost răniți, ceea ce înseamnă un total de 60.000 de victime.

Oficialii americani au declarat pentru The Times la începutul acestei luni că aproximativ 20.000 de ruși au fost uciși și aproximativ 60.000 au fost răniți în mod semnificativ, suficient pentru a nu mai lupta.

Numărul total al trupelor rusești care au mers în Ucraina este, de asemenea, neclar.

Rusia a trimis inițial aproximativ 150.000 de soldați în Ucraina, a relatat Times în aprilie, dar de atunci au mai fost trimise întăriri.

Registration

Aici iti poti reseta parola