Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Peste 6.000 de imigranți au fost afectați de o scurgere de date de la ICE, după ce o foaie Excel cu informații de identificare a persoanelor care fug în SUA a fost făcută publică din greșeală timp de 5 ore
Articole online

Peste 6.000 de imigranți au fost afectați de o scurgere de date de la ICE, după ce o foaie Excel cu informații de identificare a persoanelor care fug în SUA a fost făcută publică din greșeală timp de 5 ore

ICE

Peste 6.000 de imigranți au fost afectați de o scurgere de date de la ICE, după ce o foaie Excel cu informații de identificare a persoanelor care fug în SUA a fost făcută publică din greșeală timp de 5 ore

Organizația pentru drepturile omului Human Rights First a notificat luni agenția cu privire la scurgerea masivă de informații, a relatat Los Angeles Times. Lista celor 6.252 de imigranți, care includea statutul cazului și numele lor, a fost postată public pe site-ul web timp de cinci ore, potrivit ICE.

Fișa Excel care conținea informații sensibile despre imigranții care căutau protecție în SUA a fost publicată din greșeală în timpul unei actualizări a site-ului agenției pentru imigrație. Lista includea persoane din Iran, Rusia și China care au solicitat protecție pentru imigranți împotriva persecuției și torturii, potrivit LA Times.

„După notificare, US Immigration and Customs Enforcement a luat măsuri rapide pentru a rectifica imediat eroarea”, a declarat un purtător de cuvânt al ICE într-o declarație pentru Insider. „Deși neintenționată, această publicare de informații reprezintă o încălcare a politicii, iar agenția investighează incidentul și ia toate măsurile corective necesare. ICE îi notifică pe non-cetățenii afectați de divulgare”.

Agenția a declarat că foaia de calcul a fost încărcată din greșeală la ora 9:45 

Până la ora 13:53, Human Rights First a notificat ICE cu privire la scurgerea de informații. ICE a precizat într-o declarație că lista a fost eliminată 10 minute mai târziu.

Apărătorii imigranților au declarat că scurgerea a creat riscuri grave de securitate pentru migranți, chiar dacă datele au fost șterse.

„Nu se poate avea încredere în ICE cu datele oamenilor”, a declarat pentru Insider Oliver Merino, un coordonator al Centrului de Resurse Juridice pentru Imigranți. „Iată un alt exemplu al disprețului total al ICE față de siguranța și bunăstarea oamenilor”.

El a adăugat:

„Consecințele acestei așa-zise „greșeli” ar putea avea un impact asupra vieții oamenilor și un alt motiv pentru care aceștia nu ar trebui să fie expulzați într-un loc în care s-ar putea confrunta cu violență. „

ICE a precizat într-o declarație că monitorizează internetul pentru a depista orice repostări ale datelor și le cere persoanelor care le-au descărcat să șteargă conținutul. Agenția a adăugat că deschide o anchetă internă și notifică persoanele și avocații cu privire la scurgerea de informații „pentru a determina dacă dezvăluirea poate avea un impact asupra fondului cererii lor de protecție”.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola