China poate crea probleme
„ Asistăm la o creștere în modernizarea forțelor nucleare și convenționale. China își dezvoltă capacitatea de a executa orice strategie de ocupare a câmpului nuclear”, a declarat Charles Richard la Simpozionul de apărare spațială și antirachetă din 2021 din Huntsville, Alabama.
Richard a continuat să citeze sistemele specifice de arme ale Chinei care continuă să se extindă și să provoace îngrijorări. China are un lansator ICBM mobil pentru drum, capabil să lanseze rachete înarmate, rachete DF-26, submarine cu rachete balistice, cu rază lungă de acțiune și un bombardier înarmat. China își mărește rapid arsenalul de arme nucleare și își îmbunătățește capacitatea nucleară, având un număr mare de arme nucleare, care includ rachete balistice intercontinentale și două câmpuri de rachete nucleare în China de Vest, fiecare cu câte 120 de rachete, a declarat Richard.
Richard a explicat că există variabile tehnologice mult mai semnificative decât un număr mare de arme nucleare, atunci când vine vorba de dimensiunea reală a numărului armelor dintr-o anumită țară. „Avertizez cu privire la o comparație a stocurilor. Stocul unei națiuni este o cifră brută, aveți nevoie și de sisteme de autonomie pentru un calcul corect”, a explicat Richard.
Paradoxul războiului nuclear
Acestea fiind spuse, Richard a menționat semnificația crucială a dimensiunii și capacității arsenalului, spunând că Statele Unite deși au mai multe rachete balistice intercontinentale decât China, marja de diferență dispare rapid. Raportul militar al Chinei din 2020 specifică că aceasta va dubla mărimea stocului său nuclear în următorul deceniu.
Richard a vorbit și despre teoria descurajării, susținând cerințele secretarului apărării, Lloyd Austin. „Pentru a realiza integrarea trebuie luat în considerare fiecare domeniu”, a spus Richard. În cele din urmă, Richard și-a încheiat observațiile cu o referință la ceea ce s-ar putea numi un paradox al descurajării, asigurând distrugerea masivă cu ajutorul armelor nucleare, în scopul de a menține pacea. „Sistemele de arme nucleare sunt singurele arme pentru care nu trebuie să apeși pe trăgaci pentru ca acestea să fie utilizate în mod eficient”, a spus Richard.