Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > China este pregătită să riposteze. Planul prin care devine o superputere militară
Articole online

China este pregătită să riposteze. Planul prin care devine o superputere militară

SUA are probleme cu disciplina

Însă, Cartea albă prezintă problemele pe care China ar trebui să le rezolve. Cea mai flagrantă este corupția, care a dus la pedepsirea a numeroși ofițeri superior. „ Forțele armate ale Chinei înăspresc disciplina și regulile politice, investigând și tratând încălcările grave ale legilor statului. Forțele armate pedepsesc corupția în conformitate cu regulile Partidului Comunist și corectează orice malpraxis în proiectele de construcție și achiziționare de echipamente și materiale și efectuarea unor audituri stricte asupra pasivelor economice ale ofițerilor în funcții de conducere. S-au depus eforturi pentru a monitoriza rentabilitatea fondurilor aplicate, pentru a efectua auditul întregului proces”, a consemnat Cartea albă.

Armata Statelor Unite nu este lipsită de defecte, precum prețurile umflate pentru echipamentele militare sau armele care nu funcționează așa cum este publicat. Cu toate acestea, este greu de imaginat că Pentagonul trebuie să considere corupția impedimentul major pentru eficiența militară.

De asemenea, armata are probleme cu disciplina, cum ar fi abuzul de alcool și hărțuirea sexuală, care a deraiat cariera mai multor ofițeri superiori. Însă, aceste probleme nu sunt la fel de grave ca cele ale armatei chineze. „Forțele armate ale Chinei construiesc un sistem juridic prin care transformă modul în care este condusă armata. Forțele armate se străduiesc să gestioneze trupele din toate punctele de vedere. Au implementat pe deplin regulile și reglementările militare, au restabilit și îmbunătățit mecanismul tradițional de utilizare a echipamentelor de comunicații, au intensificat poliția militară a garnizoanei, au consolidat gestionarea vehiculelor militare prin măsuri specifice și au creat un mecanism de notificare regulată a poliției militare a garnizoanei.”

Nu era nimic surprinzător în Cartea Albă, nefiind un secret faptul că armata chineză s-a îndepărtat de ideea unei armate cu o tehnologie scăzută. Cu toate acestea, există o mulțime de acțiuni care deranjează Occidentul, precum și vecinii asiatici ai Chinei. China va continua să înlocuiască avioanele și navele mai vechi cu modele avansate.

 China împotriva tuturor

De asemenea, un centru de interes pentru armata chineză este Taiwanul. „China are capacitatea de a proteja suveranitatea națională și integritatea teritorială. Nu va permite niciodată secesiunea unei părți a teritoriului său. Nu facem nicio promisiune de a renunța la utilizarea forței și ne rezervăm opțiunea de a lua toate măsurile necesare. Armata Populară Chineză va învinge pe oricine care încearcă să separe Taiwanul de China.”

Însă, în spatele cortinei rachetelor hipersonice și a luptătorilor stealth, se află un militar care se îngrijorează din cauza corupției și disciplinei. Armata chineză trebuie respectată, dar nu trebuie temută.

Registration

Aici iti poti reseta parola