Evenimentul Istoric > Exclusiv online > Istoria universală > Patru nunți și patru înmormântări ale celei mai bogate văduve a lumii. Secretele Enidei Lindeman, poreclită Lady Killmore
Exclusiv online

Patru nunți și patru înmormântări ale celei mai bogate văduve a lumii. Secretele Enidei Lindeman, poreclită Lady Killmore

În august 1948, când a pășit în cazinoul din Monte Carlo o seductoare cu părul argintiu, cu ochi turcoaz, acțiunea de la mese s-a întrerupt.

De asemenea, au zburat în Africa, unde Duke și-a cumpărat o casă de safari. În Kenya, exista o flotă de limuzine Rolls-Royce în așteptare și un bar cu șampanie.

La 40 de ani, Enid atrăgea mai multă atenție ca niciodată. Dar totul se schimbase din cauza geloziei. Într-o noapte la cazinoul Barrière, Marmaduke s-a enervat când a văzut un alt jucător care flirtează cu Enid. El l-a provocat pe bărbat la duel cu pistoale în zori.

Disperată să pună capăt conflictului, Enid i-a dat un ultimatum lui Marmaduke. Ea închiriase o vilă lângă Nisa unde a amenințat că se retrage cu copiii pentru restul verii. Marmaduke o putea urma, dar, dacă nu mergea, căsătoria se încheia. Și-a pus pistolele deoparte și a mers după soția sa, oferindu-i un palat de vară – La Fiorentina – în semn de dragoste.

Alegerea lui Enid i-a schimbat viața.

Apoi a izbucnit războiul și, în 1940, Marmaduke a murit. Căutate de autoritățile germane (pentru că ajutau prizonierii evadați din lagărul din apropiere), Enid și Patricia au fugit în Spania, părul lung al Patriciei făcut în bucle ascunzând ultimii lor bani din hârtie.

Revenirea lui Enid la Londra a provocat senzație. Era o eroină: o femeie care rămăsese în casa ei, sfidătoare la adresa Germaniei naziste până în ultimul moment posibil, oferind ajutor Rezistenței.

S-au mutat într-o casă din Londra. Și-a schimbat în continuare iubiții la fel ca și gențile.

„E timpul să spun mă descurc încă o dată”

La 50 de ani, Enid căuta mai degrabă securitatea decât o aventură pasională. Valentine Castlerosse, al șaselea conte de Kenmare, era un pas în sus pe scara socială a viconteului Marmaduke Furness. Părea să fie partida perfectă.

S-au căsătorit, iar lui Valentine nu i-a plăcut casa lui Enid, afirmând că scările vor fi moartea lui din cauza inimii sale bolnave, „dacă sexul nu mă va termina înainte”.

Pagini: 1 2 3 4 5

Registration

Aici iti poti reseta parola