Evenimentul Istoric > Exclusiv online > Istoria universală > Patru nunți și patru înmormântări ale celei mai bogate văduve a lumii. Secretele Enidei Lindeman, poreclită Lady Killmore
Exclusiv online

Patru nunți și patru înmormântări ale celei mai bogate văduve a lumii. Secretele Enidei Lindeman, poreclită Lady Killmore

În august 1948, când a pășit în cazinoul din Monte Carlo o seductoare cu părul argintiu, cu ochi turcoaz, acțiunea de la mese s-a întrerupt.

„Am văzut multe femei frumoase, dar din momentul în care Enid a intrat în cameră mi s-a oprit inima”, le-a spus ulterior prietenilor.

Marmaduke a fost unul dintre cei mai bogați oameni din lume, datorită tatălui său și a averilor dubioase făcute în război, pentru care fabricile sale au construit nave. A vândut apoi cea mai mare parte a afacerii familiale în valoare de milioane.

În urma primei sale imagini despre Enid la cazinou, el a petrecut săptămâna următoare trimițând-i cadouri: bijuterii, flori și a pus un Rolls-Royce cu șofer la dispoziția ei. Ea a trimis totul înapoi.

Dar când a descoperit că i s-a făcut rezervare pentru a călători la Londra pe Golden Arrow, trenul de lux dintre Londra și Paris, el a convins-o să anuleze biletul și să zboare cu el în avionul său privat.

Când au ajuns la Londra, a dus-o pe Enid la cină la Savoy, unde i-a prezentat nu doar apartamentul pe care îl închiria în Chelsea, ci întreaga clădire.

Enid era ca și agățată: „Nu era nimic pe lume pe care Duke nu era pregătit să mi-l ofere”, le-a spus prietenilor mulți ani mai târziu.

„Dintre toți bărbații care m-au iubit și unii erau la fel de bogați ca Duke, dar numai el a pus lumea la picioarele mele”.

S-au căsătorit discret în 3 august 1933 la oficiul din Westminster. Marmaduke a insistat ca noua sa soție să renunțe la averea moștenită de la Cameron, ca parte a acordului de căsătorie. Decizia lui Enid de a-și schimba independența pentru o promisiune de confort, oricât de luxoasă, s-a dovedit o greșeală mare pe care a regretat-o.

Duelul

 

S-a dovedit că Marmaduke nu avea nicio intenție de a-și asuma responsabilitatea pentru copiii lui Enid. La casa sa, Rory, Patricia și Caryll au fost restricționați la o oră dimineața împreună cu mama lor. Marmaduke și Enid aveau să călătorească pentru a juca în cazinourile din întreaga lume, zburând cu avioanele din hangarul construit de el acasă.

Pagini: 1 2 3 4 5

Registration

Aici iti poti reseta parola