Evenimentul Istoric > Exclusiv online > Istoria universală > Patru nunți și patru înmormântări ale celei mai bogate văduve a lumii. Secretele Enidei Lindeman, poreclită Lady Killmore
Exclusiv online

Patru nunți și patru înmormântări ale celei mai bogate văduve a lumii. Secretele Enidei Lindeman, poreclită Lady Killmore

În august 1948, când a pășit în cazinoul din Monte Carlo o seductoare cu părul argintiu, cu ochi turcoaz, acțiunea de la mese s-a întrerupt.

Nu a trecut mult timp până s-au căsătorit și în 1913 s-a născut un fiu, Rory William Cameron. Dar bucuria lor a fost de scurtă durată: Roderick a murit de cancer înainte ca fiul său să sărbătorească prima sa aniversare.

Sydney Morning Herald scria: „Frumoasa fată de 23 de ani care s-a căsătorit cu un milionar de 45 de ani este acum văduvă”.

La un an de la moartea soțului ei, Enid a lăsat nu numai hainele văduviei, dar și verigheta. Banii de la Roderick îi vor oferi libertatea de a călători și, în ciuda faptului că Europa era o zonă de război, în 1916 ea și fiul ei au mers la Londra, apoi la Paris, unde și-a petrecut zilele sale ca șofer de ambulanță privată pentru cei răniți război.

Paris, Cairo și… Tutankhamon

În câteva luni de la sosirea ei la Paris, la Biroul de Război din Londra a ajuns informația că provocat ravagii în rândul ofițerilor. Unii chiar au amenințat cu sinuciderea pentru că nu le-ar fi acceptat avansurile.

Nu i-a luat mult timp lui Enid pentru a-și găsi următorul partener. Luni, 18 iunie 1917, la Ambasada Marii Britanii din Paris, Enid, în vârstă de 25 de ani, s-a căsătorit cu Frederick Cavendish, un bărbat cu 15 ani mai mare decât ea și, probabil, căsătorit cu armata.

El a rămas cu regimentul său, în timp ce Enid călătorea între Londra și Paris. Apoi, câțiva ani după ce s-au căsătorit, familia s-a mutat la Cairo, Egipt, când regimentul lui Frederick a fost relocat.

Enid a prosperat în exoticul Orient Mijlociu. Ea și-a amintit mai târziu ca fiind una dintre cele mai memorabile perioade ale vieții sale, cu picnicuri pe lângă piramide și călătorii leneșe în derivă pe Nil; zile grozave în conace de gresie și curse de cai luminate de lună în Sahara.

La 4 noiembrie 1922, arheologul britanic Howard Carter a descoperit mormântul regelui egiptean Tutankhamon. Sponsorul său, contele de Carnarvon, a permis doar câtorva atent selectați să viziteze camera cu carul și tronul strălucind de aur.

Enid Cavendish se număra printre aceștia. Natura căsătoriei lui Enid și Frederick a fost pragmatică. În ciuda afacerilor lor reciproce, ea a născut o fiică, Patricia Enid, la 30 iunie 1925.

Dragostea romantică poate să fi lipsit, dar Enid era mulțumită de relație, așa că 15 luni mai târziu naște un alt fiu, Caryll. Cu toate acestea, căsătoria s-a încheiat brusc la 8 decembrie 1931, când Frederick a fost descoperit de valetul său prăbușit în camera de zi a apartamentului. A avut o hemoragie cerebrală.

A treia oară

Marmaduke Furness avea o mână de poker câștigătoare când a descoperit-o pentru prima dată pe Enid Cavendish la cazinoul Le Touquet, la sfârșitul verii anului 1932. Și-a pierdut imediat interesul pentru cărți:

Pagini: 1 2 3 4 5

Registration

Aici iti poti reseta parola