Evenimentul Istoric > Exclusiv online > Istoria universală > Patru nunți și patru înmormântări ale celei mai bogate văduve a lumii. Secretele Enidei Lindeman, poreclită Lady Killmore
Exclusiv online

Patru nunți și patru înmormântări ale celei mai bogate văduve a lumii. Secretele Enidei Lindeman, poreclită Lady Killmore

În august 1948, când a pășit în cazinoul din Monte Carlo o seductoare cu părul argintiu, cu ochi turcoaz, acțiunea de la mese s-a întrerupt.

La 51 de ani, Enid a rămas însărcinată. Până la urmă a decis să facă avort. Dar inima lui Valentin a cedat (nu în timpul sexului) și Enid a rămas văduvă pentru a patra oară.

După moartea lui Valentine, Enid a moștenit partea ei din averea lui Marmaduke. S-a întors la iubitul său palat francez, La Fiorentina, care a devenit cea mai cunoscută casă de pe unul dintre cele mai faimoase promontorii din lume.

Cartea vizitatorilor cuprinde de la John F Kennedy la Frank Sinatra. Au vizitat-o chiar și regi: prințul Ranier și Grace Kelly și Edward, Ducele de Windsor împreună cu soția sa Wallis Simpson.

Aici, prietenul și vecinul său, dramaturgul William Somerset Maugham, i-a dat lui Enid porecla cu care va intra în istorie.

Întrebându-se cu voce tare despre numele ei – Lady Kenmare – și despre faptul că toți cei patru soți au murit, el a sugerat că un titlu mai potrivit ar fi Lady Killmore.

Nu s-a mai căsătorit niciodată și s-a mutat în Africa de Sud. A murit din cauza pneumoniei în 1973, la 81 de ani, după ce a cheltuit cea mai mare parte a averii.

Sursa: dailymail.co.uk

Pagini: 1 2 3 4 5

Registration

Aici iti poti reseta parola