Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Descoperire fabuloasă în Pakistan. Urmașii lui Alexandru Macedon în India
Articole online

Descoperire fabuloasă în Pakistan. Urmașii lui Alexandru Macedon în India

Vestigii din perioada lui Alexandru Macedon

Ruinele templului datează din anul 300 î.Hr. Descoperirea din orașul Swat provine dintr-un sit arheologic unde anul trecut au fost găsite rămășițele unui templu hindus, a declarat Abdul Samad Khan, arheolog șef al regiunii.

„Este o descoperire semnificativă în multe privințe, în special în legătură cu armonia religioasă, toleranța și multiculturalismul din perioada Gandhara”, a adăugat el.

Regatul Gandhara a apărut în nord-vestul Pakistanului și estul Afganistanului în jurul anului 1000 î.Hr. și a rezistat timp de 1.000 de ani.

Urmele unui regat indo-grec

Orașul Swat a fost de-a lungul secolelor disputat de conducătorii hinduși, budiști și chiar indo-greci, care au ajuns prima oară în regiune sub conducerea Alexandru al III-lea al Macedoniei, mai cunoscut sub numele de Alexandru cel Mare.

Khan susține că descoperirea templelor hinduse și budiste este o dovadă fie că adepții acestor credințe trăiau împreună în regiune, fie construiau structuri pe ruinele unor clădiri anterioare.

Mai interesante sunt monedele și sigiliile descoperite recent. Ele datează din perioada unui rege indo-grec și sugerează că urmașii lui Alexandru au continuat să stăpânească posesiuni în India și după moartea conducătorului lor.

Swat, care se numea Bazira la acea vreme, este orașul natal al laureatei Nobel pentru pace Malala Yousafzai, care a fost împușcată și rănită de militanții talibani din cauza campaniei ei pentru educația fetelor, scrie Daily Sabah.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola