Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Pădurea „ilegală” din timpul celui de-al Doilea Război Mondial care a trecut neobservată timp de peste 50 de ani
Articole online

Pădurea „ilegală” din timpul celui de-al Doilea Război Mondial care a trecut neobservată timp de peste 50 de ani

simbol interzis

Pădurea „ilegală” din timpul celui de-al Doilea Război Mondial care a trecut neobservată timp de peste 50 de ani

Aproape totul pare la fel cu fiecare cotitură pe care o iei, dar nu a fost întotdeauna așa. Între cel de-al Doilea Război Mondial și căderea Cortinei de Fier, pădurea a găzduit o livadă care a gravat în peisaj simbolul infam al Partidului Național-Socialist al Muncitorilor Germani.

Nu se știe când au fost plantați cei 140 de larice – un tip de pin -, dar majoritatea rapoartelor afirmă că au fost adăugați în pădure cu un an înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial. Ei sunt unici prin faptul că, spre deosebire de pinii care alcătuiesc pădurea, își schimbă culoarea toamna și primăvara, ceea ce înseamnă că mesajul lor secret era vizibil doar câteva săptămâni în fiecare an.

Motivul pentru care au fost plantați este, de asemenea, un subiect de speculații

Unii spun că designul a fost realizat pentru a comemora ziua de naștere a Führerului, dar acest lucru se bazează mai mult pe speculații decât pe fapte. Alții spun că un sătean a plantat copacii pentru a aduce un omagiu unei persoane duse la Sachsenhausen pentru că asculta în secret BBC. Un fermier, pe atunci copil, susține că a fost plătit de un pădurar pentru a planta laricele.

Având în vedere că acest proiect bazat pe pădure putea fi văzut doar din cer, a trecut relativ neobservat după cel de-al Doilea Război Mondial. Când Uniunea Sovietică a preluat controlul asupra Germaniei de Est, avioanelor private li s-a interzis să se ridice în aer, ceea ce înseamnă că nu au survolat niciodată zona. 

Acestea fiind spuse, se crede că sovieticii știau de existența simbolului. Doar că nu au făcut nimic pentru a-l îndepărta.

În urma reunificării Germaniei, guvernul a ordonat efectuarea de studii aeriene ale terenurilor deținute de stat, inclusiv ale pădurii din regiunea de nord-est a țării. Au fost făcute fotografii, care au dezvăluit simbolul. Pentru că nu se dorea ca acesta să se transforme într-un loc de pelerinaj pentru naziști, în 1995 s-a luat decizia ca lucrătorii forestieri să taie 43 dintre cei peste 100 de copaci.

Din nefericire, simbolul din perioada celui de-al Doilea Război Mondial a rămas vizibil din aer, designul pădurii primind o nouă atenție în anul 2000, grație Reuters. Ulterior, alți 25 de copaci au fost tăiați, reușind să ascundă imaginea.

Deși acesta este, fără îndoială, cel mai faimos simbol ascuns, altele similare au fost găsite în pădurile din Germania. Există, de asemenea, unul în Kârgâzstan, despre care se crede că a fost plantat cam în aceeași perioadă cu cel din Brandenburg.

Teoriile sunt diverse în ceea ce privește originile sale, cea mai populară fiind aceea că a fost plantat fie de prizonierii de război (POW) aflați în misiune forestieră, fie că a fost ridicat ca un tribut adus pactului de neagresiune dintre URSS și Germania, fie că a fost plantat de muncitori.

simbol interzis

Registration

Aici iti poti reseta parola