Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Operațiunea Midnight Climax: Cum controla CIA mintea oamenilor
Articole online

Operațiunea Midnight Climax: Cum controla CIA mintea oamenilor

Operațiunea susținută de CIA

Începând cercetările, s-a aflat că prizonierii de război trimiși înapoi în Statele Unite, au confirmat că sovieticii au încercat să le spele creierul, folosind substanțe chimice, dar și  tehnici destul de ciudate.

Prin urmare, se naște proiectul MKUltra, cunoscut și sub numele de Operațiunea Midnight Climax, fiind o continuare a experimentelor făcute în lagărele de concentrare naziste și de către japonezi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, prin Unitatea 731. Americanii au decis să folosească oameni cu probleme mintale sau bărbați care s-au oferit voluntari pentru această cercetare. Subiecților li se administra LSD, fiind astfel determinați să transmită informațiile pe care nu ar fi dorit niciodată să le divulge.

Cel care s-a ocupat în detaliu de acest proiect a fost George Hunter White, un jurnalist, care a lucrat ani de zile sub acoperire, construind o rețea criminală, care se ocupa de droguri. La un moment dat, a fost instruit într-o școală de spionaj, unde a fost remarcat pentru „talentul” său de a putea comite acțiuni grave împotriva oamenilor . După ce a lucrat o perioadă pentru CIA, a fost recrutat de Sidney Gottlieb pentru Operațiunea Midnight Climax. Aceștia observaseră că White folosise THC pentru a-i droga pe gangsteri sau pe oamenii de știință din domeniul nuclear pentru a vedea dacă îi poate relaxa suficient pentru a putea dezvălui secretele lor.

Vânătorul de secrete

Sub pseudonimul Morgan Hall White, a locuit o vreme la New York, unde a acționat conform pregătirii sale. De fiecare dată când avea nevoie de informații de la oameni, îi droga și îi trecea printr-un interogatoriu.

White s-a folosit inclusiv de prostituate pentru a putea să-și ducă planurile la bun sfârșit. Toate erau învățate cum să ademenească bărbați în case conspirative, unde îi drogau și încercau să scoată cele mai importante informații de la ei. Când White și-a dat seama că nu funcționează, a încercat să le învețe pe prostituate cum să le ofere bărbaților afecțiunea de care aveau nevoie pentru a putea să fie deschiși cu ele. Chiar și așa, planul nu a funcționat de fiecare dată.

În tot acest timp, White era susținut de CIA. Miile de dolari cheltuite lunar pe droguri și băuturi alcoolice erau plătite de CIA. Timp de 12 ani, White și-a petrecut timpul drogând oameni pentru a le afla secretele. În cele din urmă, această operațiune s-a oprit din cauza banilor.  

Fiind analizate dosarele acestui proiect, s-a ajuns la concluzia că această tactică aduce mari probleme cetățenilor și că proiectul ar trebui oprit. Din cauza multitudinii de droguri pe care le-a consumat pentru a le afla eficacitatea, White a murit fără să fie tras la răspundere pentru acțiunile sale. Nu există prea multe informații despre  Operațiunea Midnight Climax, secretele ei rămânând ascunse chiar și în prezent.

Registration

Aici iti poti reseta parola