Dini s-a căsătorit cu Matilda Spiro (1849-1876) ce provenea tot dintr-o familie de aromâni.
Infidelitatea
Au avut patru copii, dar doi au murit de la vârste foarte fragede. Nu există prea multe informații despre ea, cu excepția unor picanterii povestite de C. Argetoianu, conform cărora, ultimul copil al familiei Mihail ar fi fost rezultatul unei infidelități a acesteia.
A murit de tânără, la numai 27 ani ca urmare a unei congestii pulmonare, semn al unei afecțiuni congenitale, moștenită de altfel și de cei doi fii: Nicolae și Jean.
Rămași orfani la vârste foarte mici, cei doi băieți au fost crescuți de tată, secondat îndeaproape de cele două stră-mătuși: Elena, măritată cu Nicolae C. Dumba– înrudit cu bogata ramură vieneză a familiei Dumba – mare moșier și negustor de antichități.
Prin intermediul lui au fost achiziționate mare parte din operele de artă ce au făcut parte din colecția familiei Mihail; și Maria, măritată cu Elias Coloni, grec sosit pe teritoriu românesc în calitate de comandant de arnăuți.
Moșia Deveselu
Elias a primit, pentru serviciile aduse împotriva turcilor, moșia Deveselu, unde Maria a ridicat alături de conac și o biserică cu hramul „Sfântul Nicolae” și care era locul preferat pentru întrunirile de familie.
Aveau și o proprietate la Pau, în Franța, Elias reprezentându-l pe Dini Mihail în tranzacțiile cu băncile franceze.
Nicolae Mihail, fiul cel mare, a făcut școala primară în Craiova, iar liceul la Paris, unde și-a dat și bacalaureatul, urmând apoi cursurile Facultății de Drept din Liege.
A fost scutit de serviciul militar, pe motiv de boală. A fost pentru o perioadă președinte al Societății Anonime „Ramuri”.
În a doua parte a vieții a trăit mai ales în Franța, la Pau, pe domeniul unchiului său Coloni. A murit la numai 46 de ani în urma unor complicații pulmonare.
Ultimul descendent
Ioan (Jean) Mihail, ultimul descendent al familiei, s-a născut la Craiova, a abosolvit liceul Carol I și apoi cursurile Facultății de Drept la Bordeaux.
A fost deputat conservator până în 1915, când a trecut la liberali și a fost ales senator de Satu Mare.
În 1917, în cadrul sesiunii parlamentare de la Iași, a votat în favoarea reformelor privind votul universal și împroprietărirea țăranilor.
A devenit cel mai bogat om din România, după ce a moștenit și averile Dumba și Coloni.