Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Ofițeri navali ruși au discutat despre bombardarea Berlinului în timpul unui exercițiu de antrenament pentru a neliniști Germania și a eroda sprijinul pentru Ucraina, potrivit unui raport
Articole online

Ofițeri navali ruși au discutat despre bombardarea Berlinului în timpul unui exercițiu de antrenament pentru a neliniști Germania și a eroda sprijinul pentru Ucraina, potrivit unui raport

Germania

Ofițeri navali ruși au discutat despre bombardarea Berlinului în timpul unui exercițiu de antrenament pentru a neliniști Germania și a eroda sprijinul pentru Ucraina, potrivit unui raport

Ofițeri navali ruși au discutat despre bombardarea Berlinului și a două baze militare germane în timpul unui exercițiu de antrenament de anul trecut, într-o posibilă încercare de a speria Germania și de a eroda sprijinul pentru Ucraina, relatează Der Spiegel.

Der Spiegel a precizat că celelalte ținte menționate au fost baza aeriană Ramstein din sud-vestul Germaniei, care servește drept cartier general al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite în Europa, și baza aeriană Buchel, despre care se crede că găzduiește aproximativ 20 de focoase nucleare americane.

Potrivit The Times of London, mesajele au fost interceptate în timp ce navele de război rusești efectuau manevre în Marea Baltică la sfârșitul anului trecut – cu câteva luni înainte ca președintele rus Vladimir Putin să ordone invazia Ucrainei.

The Times a precizat că, deși este posibil să nu indice faptul că Rusia avea planuri concrete de a ataca nuclear teritoriul german, adăugând că acest tip de discuții nu sunt neobișnuite în timpul exercițiilor militare, este posibil ca acestea să fi fost menite să sperie Germania și Occidentul.

Reuters a relatat că temerile adânc înrădăcinate de un război nuclear în Germania, resimțite puternic în timpul Războiului Rece, au început să reapară. Agenția de știri a precizat că cererea de buncăre private a crescut vertiginos.

Orașele din apropierea bazelor militare americane, cum ar fi Ramstein, sunt deosebit de „nervoase”, potrivit Reuters. Klaus Weichel, primarul orașului Kaiserslautern, care se învecinează cu Ramstein, a declarat pentru agenția de știri: „Este de înțeles că temerile revin”.

El a adăugat că retorica nucleară a Rusiei are scopul de a stârni temeri în încercarea de a împiedica națiunile occidentale să sprijine Ucraina.

Registration

Aici iti poti reseta parola