Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Germania intenționează să trimită Ucrainei 16 tancuri Biber de stabilire a podurilor pentru a ajuta forțele sale „să depășească apa sau alte obstacole în luptă”
Articole online

Germania intenționează să trimită Ucrainei 16 tancuri Biber de stabilire a podurilor pentru a ajuta forțele sale „să depășească apa sau alte obstacole în luptă”

Germania intenționează să trimită Ucrainei 16 tancuri Biber de stabilire a podurilor pentru a ajuta forțele sale „să depășească apa sau alte obstacole în luptă”

Primele șase sisteme urmează să fie livrate în cursul acestui an, iar alte 10 sisteme vor urma anul viitor, a declarat ministrul federal german al Apărării, Christine Lambrecht.

Pachetul include, de asemenea, transportul, reparațiile și instruirea, alături de vehiculele în sine.

Tancurile transportă și desfășoară poduri de asalt pentru a ajuta trupele să traverseze cursuri de apă, șanțuri și alte obstacole de pe câmpul de luptă, putând acoperi o distanță de 60 de metri în câteva minute, potrivit Military Today.

Tancurile Biber, bazate pe un șasiu modificat al tancului de luptă principal Leopard 1, sunt cele mai recente care se adaugă la arsenalul tot mai mare de arme occidentale al Ucrainei.

De asemenea, Germania a acceptat recent să transfere alte arme Ucrainei, inclusiv 15 tancuri antiaeriene Gepard, și a livrat recent mai multe sisteme de rachete multiple Mars II și obuziere PzH 2000.

Până în luna februarie a acestui an, Germania a avut o politică de a nu trimite arme în zonele de război, dar a făcut o excepție istorică în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

În ciuda promisiunilor sale, Berlinul s-a confruntat cu critici pentru întârzierile în trimiterea armelor promise

De asemenea, SUA au trimis recent Ucrainei HIMARS, prescurtarea de la High Mobility Artillery Rocket Systems (sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate), care au fost creditate ca fiind un sprijin pentru forțele ucrainene împotriva Rusiei.

Ucraina a lansat o nouă contraofensivă în sudul țării, cu scopul de a recuceri orașul Kershon, care a căzut la începutul invaziei rusești. Orașul portuar se află pe o deltă a Mării Negre și a râului Dnipro.

Războiul pentru controlul sistemului fluvial a fost sugerat luna trecută, când SUA au fost de acord să furnizeze 18 bărci de patrulare pentru a ajuta Ucraina să-și protejeze căile fluviale, ca parte a unui pachet de ajutor de securitate de 450 de milioane de dolari.

Pachetul a inclus două ambarcațiuni fluviale de mici dimensiuni, șase ambarcațiuni maritime de luptă de dimensiuni medii și zece bărci de patrulare Dauntless Sea Ark.

„Acestea sunt în mare parte pentru a proteja căile fluviale și pentru a permite Ucrainei să își mențină controlul asupra căilor fluviale. Ele pot fi, de asemenea, utilizate în zonele de coastă apropiate”, a declarat un înalt oficial al apărării în timpul unei ședințe de informare la Pentagon.

Registration

Aici iti poti reseta parola