Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Obiecte din argilă arsă, săbii și bijuterii. Morminte bogate din epoca de piatră și din perioada medievală timpurie descoperite în Germania
Articole online

Obiecte din argilă arsă, săbii și bijuterii. Morminte bogate din epoca de piatră și din perioada medievală timpurie descoperite în Germania

arme

Obiecte din argilă arsă, săbii și bijuterii. Morminte bogate din epoca de piatră și din perioada medievală timpurie descoperite în Germania

Comorile arheologice, inclusiv ceramică din Epoca de Piatră și morminte medievale cu săbii și bijuterii, au dezvăluit o lungă istorie a locuirii umane în apropierea fluviului Dunărea din Germania.

În situl din districtul Geisingen-Gutmadingen din Tuttlingen, în sud-vestul Germaniei, arheologii au descoperit un mormânt din Neolitic, sau Epoca de Piatră, care datează din mileniul al treilea î.Hr. și care conține ceramică distinctivă din cultura Corded Ware. De asemenea, au găsit 140 de morminte medievale timpurii, datând din perioada 500-600 d.Hr., care conțin bunuri, inclusiv săbii, lănci, scuturi, pahare de băut și cercei.

„Districtul nostru Gutmadingen este, probabil, mult mai vechi decât am presupus anterior”, a declarat primarul Martin Numberger într-o declarație.

Districtul fusese datat anterior la 1273, pe baza primelor înregistrări scrise ale așezării acolo

Descoperirile au fost făcute de o echipă de la firma de arheologie ArchaeoTask GmbH într-o zonă din apropierea fluviului Dunărea, unde este planificat un bazin de retenție a apelor pluviale. Mormântul din Epoca de Piatră indică prezența unei populații de tip „Corded Ware”, care în prezent este cunoscută mai ales pentru ceramica lor decorată cu linii geometrice formate prin presarea cordonului în lut și lăsarea impresiilor să se usuce. Acești oameni erau probabil păstori care creșteau animale precum vacile și oile, iar unii practicau, de asemenea, culturile timpurii, cum ar fi orzul. Mormintele din această perioadă sunt rare în sud-vestul Germaniei, potrivit oficialilor locali.

Mormintele medievale timpurii datează din secolul de după sfârșitul Imperiului Roman de Vest, care a căzut în anul 476 d.Hr. când războinicul german Odoacer l-a detronat pe împăratul roman Romulus Augustus. Această perioadă face parte din ceea ce este cunoscut sub numele de Perioada de migrație sau Völkerwanderung, când diverse triburi din Europa s-au deplasat, adesea cucerindu-se reciproc și împingându-se reciproc în noi teritorii.

Istoricii consideră această perioadă ca fiind tranziția dintre antichitate și Evul Mediu timpuriu

În alte morminte din această perioadă găsite în Germania, bărbații sunt adesea îngropați cu arme, iar femeile sunt înmormântate cu bijuterii și mărgele. Ritualurile de înmormântare se schimbau uneori pe măsură ce cuceritorii preluau un anumit sat sau o regiune. De exemplu, un trib germanic numit Alemanni a fost învins de franci în anul 496 d.Hr. și a fost absorbit de Ducatul Merovingian.

În timpul acestei tranziții, germanii au început să îngroape morții din gospodăriile lor împreună în morminte numite adelsgrablege (ceea ce înseamnă „morminte nobile”), care conțineau, de asemenea, bunuri bogate, precum armuri și bijuterii. Un studiu realizat în 2018 asupra unuia dintre aceste morminte datând din perioada 580-630 d.Hr. a constatat că membrii gospodăriei nu erau neapărat înrudiți prin sânge și că membrii adoptați ai familiei erau apreciați în mod egal cu cei născuți sau căsătoriți în cadrul acesteia.

Registration

Aici iti poti reseta parola