Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Raport: Soldații ucraineni își pierd moralul din cauza contraofensivei lente și a pierderilor ridicate
Articole online

Raport: Soldații ucraineni își pierd moralul din cauza contraofensivei lente și a pierderilor ridicate

contraofensivă

Trupele ucrainene suferă din cauza deteriorării moralului, pe măsură ce pierderile cresc în contraofensiva menită să recucerească teritoriile de la Rusia, potrivit unui raport.

Raport: Soldații ucraineni își pierd moralul din cauza contraofensivei lente și a pierderilor ridicate

„Fiecare sută de metri de teren pe care o câștigăm înseamnă 4-5 infanteriști care au părăsit rândurile – aceasta este pierderea medie”, a declarat un soldat ucrainean anonim pentru The Kyiv Post, preluat de Insider

El a precizat că, imediat ce atacă pozițiile rusești, acestea folosesc artileria pentru a ne „ataca pozițiile din față în spate”.

„Atâta timp cât stăm în picioare și rezistăm, putem spune că nu există pierderi; pot exista câteva răni ușoare. De îndată ce avansăm, există pierderi grele. Până la o jumătate de unitate pentru fiecare kilometru pe care îl capturăm”, adică aproximativ 0,6 mile, „și nu este un dat că vom rezista mai târziu la acest kilometru”, a spus el.

Soldatul, care luptă în apropiere de Donețkul ocupat de ruși, a declarat pentru publicație că unitatea sa a capturat și apoi a pierdut mai multe tranșee rusești, deoarece forțele armate ucrainene s-au antrenat pentru a le captura, dar nu au exersat să le țină de contraatacuri, a spus el.

Un medic de luptă care a solicitat anonimatul a declarat pentru The Kyiv Post că rușii au fost anunțați cu prea mult timp înainte de contraofensiva Ucrainei, ceea ce înseamnă că erau bine pregătiți.

Forțele rusești s-au pregătit prin crearea unor câmpuri minate dense, ceea ce înseamnă că forțele ucrainene se deplasează „în pas de melc”. „Fiecare centimetru pătrat este minat”, a spus el.

El a adăugat că mulți geniști sunt uciși în timp ce merg înaintea celorlalte trupe

Pe lângă faptul că se lovesc de mine, soldații ucraineni se confruntă și cu atacuri puternice, lovituri de obuze, artilerie și multe altele, a spus soldatul.

„Într-o lună, am avansat doar un kilometru și jumătate. Înaintăm cu câțiva centimetri, dar nu cred că merită toate resursele umane și materialele pe care le-am cheltuit”, a spus el.

În ciuda unor cazuri de deteriorare a moralului, soldații au declarat că unitățile lor sunt încă dispuse să continue să atace.

Alte unități care au vorbit cu redacția au descris o imagine diferită, mai optimistă, în special cele care luptă în jurul orașului Bahmut, care au spus că atacurile au fost victorioase și că moralul este excelent.

În timp ce Ucraina suferă din cauza numărului mare de pierderi, mai puțini oameni sunt uciși decât se așteptau datorită tacticilor prudente și a vehiculelor blindate de înaltă calitate furnizate de aliații occidentali ai Ucrainei, a relatat The Times of London.

Registration

Aici iti poti reseta parola